Sinema Haberleri

Denis Villeneuve Üçüncü Dune Filmini Yazmayı ‘Neredeyse Bitirdiğini’ Açıkladı

Dune‘un vizyona girmesi için geri sayım sürüyor. Bölüm 2 için çok az bir zaman kaldı. Ancak yönetmen Denis Villeneuve Güney Kore’de düzenlediği basın toplantısında hayranlarına beklediklerine değeceğini garanti etti. Devam filminin vizyona girmesine daha birkaç ay varken Villeneuve üçüncü filmin senaryosunu yazmayı neredeyse bitirdiğini açıkladı.

Denis Villeneuve “[Dune Messiah] (filmin kod adı) şu anda yazılıyor,” diye onayladı. “Senaryo neredeyse bitti ama henüz tamamlanmadı. Bu biraz zaman alacak.”

Çok fazla ayrıntı vermemeye özen gösteren Villeneuve, üçüncü bölümün Paul Atreides’i “yolculuğunun sonuna” doğru ilerlerken takip edeceğini söyledi. Film, 1965 tarihli Dune’un devamı olarak yazılan Frank Herbert’in aynı adlı eserine dayanıyor.

Paul ve Jessica

Dune: Chapter 3 Hakkında Diğer Gelişmeler

Üç kez Oscar’a aday gösterilen yönetmen, iki bölümlük film serisini bir üçlemeye dönüştürmek istediğini ilk kez Ağustos 2023’te Empire dergisine verdiği bir röportajda dile getirdi:

Eğer bir üçleme yapmayı başarırsam, bu bir rüya olur. Kağıt üzerinde üçüncü bir film için bazı kelimeler olduğunu söyleyebilirim.

Bir sonraki Dune filminin ne zaman gün ışığına çıkacağına gelince, bunu zaman gösterecek. İlk Dune filminden ikincisine geçerken Villeneuve her projenin başı ve sonu arasında “boşluk olmadığını” söylemişti. Blade Runner 2049‘un yönetmeni bu kez Arrakis‘e dönmeden önce izin günlerini değerlendirmek istiyor.

Villeneuve Güney Kore basınına “Arrakis’e tam olarak ne zaman döneceğimi bilmiyorum” itirafında bulundu.

Güneşten uzaklaşmak için daha önce bir sapma yapabilirim. Akıl sağlığım için arada bir şeyler yapabilirim ama hayalim sevdiğim bu gezegene son bir kez gitmek olurdu.

Bu arada, hayranların Dune serisinin geleceği hakkında daha fazla ayrıntı almak için biraz daha beklemeleri gerekecek gibi görünüyor. İyi haber ne mi? İkinci bölüm Mart 2024’te vizyona girecek. Villeneuve bu filmin öncekine kıyasla önemli bir aşama kaydedeceğinden oldukça emin görünüyor.

Benim için bu film Birinci Bölüm’den çok daha iyi. İçinde daha canlı bir şeyler var. Karakterler arasında bir ilişki var. Birinci Bölüm’de ulaşamadığım ve İkinci Bölüm’de ulaştığım bir duygu yoğunluğuna ve kalitesine ulaşmaya çalışıyordum. Filmin mükemmel olduğunu söylemiyorum ama İkinci Kısım’dan Birinci Kısım’a kıyasla çok daha memnunum. Hayranlarımla ve sinemaseverlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.

Dune: Bölüm 2 Hakkında

Paul Atreides

Dune: Bölüm İki’de Timothée Chalamet ve Zendaya, Paul Atreides ve Chani rolleriyle ekrana dönüyor. İkili birlikte, Harkonnen Hanesi‘ne karşı bir intikam savaşında Fremenlere liderlik etmek için yola çıkıyor. Yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunda Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Christopher Walken, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård ve Javier Bardem yer alıyor.

Beklenen devam filminin vizyon tarihinin belirlenmesi uzun ve karmaşık bir süreç oldu. Başlangıçta 17 Kasım’da gösterime girmesi bekleniyordu. Ancak Warner Bros bu tarihi Ağustos 2022’de 3 Kasım olarak düzenledi. Ardından, Hollywood SAG-AFTRA ve WGA Grevleri nedeniyle filmin ilk gösterimi 15 Mart 2024’e ertelendi. Son olarak, Warner Bros. ve Legendary‘den yapılan bir duyuru Dune: Bölüm 2‘nin planlanandan iki hafta önce 1 Mart 2024’te vizyona gireceğini doğruladı. Filmin fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

YouTube player
Filmin İlk Fragmanı

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.