Sinema Haberleri

Cate Blanchett Neredeyse Star Trek Projesinde Yer Alacaktı

‘Fargo’nun yaratıcısı Noah Hawley kısa süre önce iptal edilmiş Star Trek filminde Cate Blanchett ve Rami Malek’i başrol olarak düşündüğünü belirtti.

Paramount Pictures, en hafif tabirimizle Star Trek ile alakalı ne yapacağını kestiremiyor. Serinin hayran kitlesini genişleten Strange New Worlds ve Lower Decks gibi programlar sayesinde seri Paramount+ platformunda yeniden canlandı. Ancak, sinema filmleri dünyasında Star Trek daha garip bir konumda. Bu filmler 1979’dan beri sinemalarda gösteriliyor. Ayrıca Kelvin zaman çizgisi (2009) filmlerinin başrol oyuncuları oldukça popüler. Paramount’un bu filmlerin bütçelerini 185-190 milyon dolar aralığına çıkarmasına rağmen, tarihte sadece bir Star Trek filmi dünya çapında 400 milyon dolar sınırını aşabildi. Kelvin öncesi günlerde bile, 70 milyon dolar bütçeli Star Trek: Insurrection gibi filmler dünya çapında hasılatını ikiye katlamayı başaramadı.

Paramount, Star Trek filmlerinin dünya çapında Marvel Stüdyoları filmleri gibi performans göstermesini istiyor. Bunu finanse de ediyor ancak gişede başarılı olamıyorlar. Bu sorun nedenli stüdyo Star Trek filmleriyle ilgili yeni fikirler ortaya attı. Bu fikirlerin oluşma süreci 2016 yılındaki Star Trek Beyond ile başladı. Quentin Tarantino, hiçbir zaman hayata geçirilemeyen R-rated bir Star Trek filmi önermişti. Madame Web’in yönetmeni S.J. Clarkson’ın bir Beyond devam filmini yönetmesi gerekiyordu ama bu da gerçekleşmedi. Bir de Noah Hawley’nin Star Trek filmi var. Fargo ve Legion ile ünlenen Hawley bu film için Rami Malek ve Cate Blanchett’ı planlamıştı. Ancak işler yine istendiği gibi gitmedi.

Noah Hawley Neden ‘Star Trek’ İçin Seçildi?

Hawley televizyon serilerinde büyük başarı elde edince bir sonraki projesi için bir film arayışına girdi. Hawley’nin programlarının yer aldığı FX’in kardeş şirketi 20th Century Fox, Hawley’yi film piyasasına sokmak için istekliydi. Bir Doctor Doom filminin senaryosunu yazması için onu görevlendirmişti. Ayrıca To Be Read Backwards’ın uzun metrajlı bir film uyarlamasında Hawley ile işbirliği yapmıştı. Bu arada Fox’un Arthouse stüdyosu Fox Searchlight, Hawley’nin Haziran 2018’de çekimlerine başladığı ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi Lucy in the Sky’ı vizyona soktu. Hawley 2010’ların sonlarında çok popülerdi. Hollywood onu televizyonda olduğu kadar sinemada da büyük bir yönetmen olma vaadiyle çağırıyordu.

Ancak Lucy in the Sky istenen etkiyi yaratamadı. Ekim 2019’da gişede çakıldı ve eleştirmenler arasında alay konusu oldu. Sadece bir ay sonra Hawley, Paramount Pictures için yeni bir Star Trek filmi yönetmek üzere çağrıldı. Bu, Hawley’nin önceden var olan kurgular üzerine çalışma konusundaki rahatlığından yararlanan bir işti. Ne de olsa, büyük TV dizileri Fargo ve Legion, sırasıyla 1996 Coen Kardeşler filminin ve daha büyük X-Men mitosunun evrenlerinde geçen dizilerdi. Star Trek konusunda ona güvenmek, Spock’ın deyimiyle, mantıklı bir seçimdi.

Hawley’nin Star Trek Yapımı Hakkında İlk Adımları

Hawley, Ocak 2020’de bu Star Trek fikri hakkında halka açık bir şekilde konuşmaya başladı. Sözleri genç Kirk, Spock ve Kelvin zaman çizelgesi ekibinin geri kalanının maceralarını sürdürmeyi düşünmediğini gösterdi. Tamamen yeni bir karakter kadrosuna odaklanan bir sinema filmi yapacağını anlattı. Bu gerçek, Mayıs 2020’de Simon Pegg’e gelecekte Scotty rolünü canlandırıp canlandırmayacağı sorulduğunda ortaya çıktı. Sorular üzerine aktör, Hawley’nin önerdiği Star Trek filmine herhangi bir sıfatla dahil olmadığını belirtti.

Hawley’nin Star Trek vizyonu iyi bir şekilde bir araya geliyordu. Hatta Hawley’nin vazgeçilmez bestecisi Jeff Russo bu potansiyel film için temalar hazırlamaya başlamıştı. Hawley Ocak 2020’de Deadline’a verdiği bir soru cevapta film için vizyonunun, ilk Star Trek fikrinin üzerine inşa edilen klasik birlik ve umut idealleri üzerine kurulu eski moda bir vizyon olduğunu açıkladı. Hawley’nin bu karakterlere yönelik eski usul yaklaşımı zihninde fazlasıyla yer etmişti. Hatta COVID-19 salgını eğlence dünyasını altüst ederken bile yönetmen bu gişe rekortmeni film üzerinde çalışmaya devam etti. Yönetmene göre böylesi bir trajedi, iyimser bir Star Trek filmini daha önemli kılıyordu. Ne yazık ki, bu sağlık krizi daha yapım aşamasında olan Star Trek filminin kaderini belirledi.

Cate Blanchett Noah Hawley’nin ‘Star Trek’ Projesine Nasıl Dahil Oldu?

Temmuz 2020 itibariyle, 20th Century Fox’un eski prodüksiyon başkanı Emma Watts, Paramount Pictures’ta prodüksiyon başkanlığı görevine geldi. Bu işi aldıktan sonra, ana önceliklerinden biri Star Trek ile ne yapacağını bulmaktı. Ağustos 2020’ye gelindiğinde, bu seriyle ilgili hedefleri Noah Hawley’nin aklındakinden uzaklaşmıştı. O dönemde Hawley’nin Star Trek filminin galaksiler arası bir salgınla ilgili olduğu söyleniyordu. Gerçek dünyada COVID-19 virüsü varlığını sürdürüyordu. Bu nedenle olay örgüsü muhtemelen Paramount yöneticileri için gerçeğe biraz fazla yakın göründü. Film iptal için kolay bir hedef haline geldi.

Bu arada Hawley’nin diğer projeleri de Disney/Fox birleşmesinin etkisiyle çöküyordu. Birleşme Disney’e Doctor Doom gibi Marvel karakterlerinin kontrolünü vermişti. Hawley’nin süper kötü hakkında önerdiği film stüdyo için önemsiz hale geldi. Disney/Fox birleşmesi CEO Bob Iger’i memnun etti. Ancak Hawley’nin uzun metrajlı film yönetmenliğine geçme hevesine zarar verdi.

Hawley, Kasım 2020’de Star Trek filminin kalıcı olarak askıya alındığını doğrulayacaktı. O zamandan sonra yönetmen, hayranlarına Star Trek filminde neler olabileceğine dair çok sayıda ipucu verdi. Bu ay Hawley, Armchair Expert podcast’inde Dax Shepard’a film için büyük isimleri düşündüğünü ağzından kaçırdı:

Cate Blanchett ve Rami Malek ile bir Star Trek filmi yapacaktım. Bunu yapabilirdik, Amerika.

Bu iki oyuncuyla resmi bir anlaşma mı yaptılar yoksa sadece başrol olarak mı düşündüler belirsiz. Ancak Hawley bu konuda konuşuyorsa başrol olacaklarına güvenmiştir diye düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Star Trek yapımında Cate Blanchett görmek nasıl olurdu?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.