Haberler

Sega’nın Nasıl Pixel Art Yaptığını Merak Ediyor Musunuz?

sega-digitizer-system-banner

80’li ve 90’lı yıllara damgasını vurmuş oyunları geliştiren Sega’nın bu dönemde Pixel art çalışmalarını nasıl yaptığını hiç merak ettiniz mi? O zaman sizi haberimize davet edelim.

Amatör olarak Pixel art ile ilgilenmeye çalışıyorum. İnternette birçok program ve yazılım mevcut. Zaten hali hazırda her yerden Pixel art derslerine ulaşabiliyorum. Programlar oldukça kullanıcı dostu olmasına karşın, 80’li yıllarda hiç de kolay değildi.

İlgili Makaleler

Sanki o dönemi yaşamışım gibi yazdım ama eldeki çalışmalarla, eski çalışmaları karşılaştırdığımda Sega geliştiricilerinin kılı kırk yardığını fark etmem uzun sürmedi.

sega-digitizer-system-gorsel-001

Ekip, Pixel art çalışmaları için Sega Digitizer System adını verdikleri bir grafik programı kullanıyordu. Bu program HDD destekli bir NEC PC-98 bilgisayarda çalışıyordu. Oyunu geliştirme sürecinde her bir pikseli nokta nokta işlemek zorundaydılar. En ufak bir yanlış bile oyunun hatalı sürülmesine ve yıllarca o şekilde kalmasına sebep oluyordu.

Video Games Densetsu sayfası, eski dergileri karıştırarak Sega Digitizer System hakkında ilginç bilgiler toplamış. Görsellerini de bir araya getirerek kendi sayfalarından paylaşmış. Biz kendi beğendiklerimizi sizlerin de beğenisine sunuyoruz. Yok, ben daha fazlasını istiyorum diyorsanız Video Games Densetsu’nun tumblr sayfasına uğramayı sakın unutmayın.

sega-digitizer-system-gorsel-002

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.