Oyun Haberleri

Youtube Kendi Oyun Yayın Servisi Youtube Gaming’i Duyurdu

youtube-gaming

Google, Twitch’e rakip olarak geliştirdiği oyun odaklı canlı yayın platformu YouTube Gaming servisini duyurdu.

Geçtiğimiz yıl Google, Twitch’i 1 milyar dolar karşılığında satın almak istemiş ancak yaklaşık bir ay sonra bu platform 970 milyon dolar karşılığında Amazon’a satılmıştı. Bu sektörde yer almakta ısrarcı olan Google, şimdi de YouTube Gaming adını verdiği, Twitch’e ciddi bir rakip olabilecek yeni canlı yayın platformunu tanıttı.

İlk olarak ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlenen E3 2015 fuarında tanıtılan YouTube Gaming, kısaca oyun odaklı yeni bir canlı yayın platformu olarak karşımıza çıkıyor. Yeni bir YouTube uygulaması ve yeni bir web sitesi üzerinden kullanılabilecek olan YouTube Gaming, spesifik oyun başlıkları altında 25,000 sayfayı barındıracak. Bu sayede kullanıcılar favori oyunlarını veya ilgili diğer içerikleri takip edebilecek ve canlı yayınları izleyebilecekler.

YouTube Gaming neler sunuyor?

YouTube Gaming üzerinden bir kullanıcı, örneğin “LOL” oyununu takip ettiğinde; bu oyunla ilgili yeni güncellemeler, duyurular, Oculus Rift turnuvaları, canlı yayınlar ve daha nicesine abone olmuş oluyor. Kullanıcılar ayrıca oyun stüdyoları tarafından yayınlanan orijinal içerikleri veya YouTube içerik oluşturucuları tarafından hazırlanan popüler inceleme videolarını da takip edebiliyor.

youtube-gaming-cihaz

Kullanıcılar YouTube Gaming üzerinden ayrıca, oyunlar üzerine blog yazıları yazan YouTube içerik oluşturucularını aratıp bulabiliyor; bu sayede inceleme videoları, çözüm videoları, kutu açılımı (unboxing) videoları ve yorumlamaları takip edebiliyor.

Bunun yanı sıra, YouTube Gaming kullanıcıları her canlı yayın için ayrı ayrı link oluşturmak yerine; tek bir link üzerinden yayın akışlarını paylaşabiliyor. Bunun için yayına başlamadan önce; ilgili yayının başlığı, açıklaması ve aramalarda çıkması için yazılan etiketler gibi temel bilgileri düzenleyebiliyor.

youtube-heart

HTML5 üzerinden 60 fps canlı yayın desteğine sahip olan YouTube Gaming, yayın sahiplerine panel üzerinden canlı analitik verilerini de gösteriyor.

Önümüzdeki yaz aylarında kullanıma sunulacak olan YouTube Gaming, ilk olarak ABDve Birleşik Krallık’ta aktif edilecek. Ardından diğer ülkelerde kullanıma sunulmuş olacak. Ancak yeni gelişmeler için öncesinden bilgilendirilmek isterseniz, henüz aktif hale gelmeyen gaming.youtube.com sayfası üzerinden e-posta adresinizi bırakabilir; ya da @YouTubeGaming isimli Twitter hesabını takip edebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.