Oyun Haberleri

Yeni Nintendo Switch’in Özellikleri Nasıl Olacak?

Ortaya çıkan yeni bir sızıntıda, Nintendo’nun şu aralar Switch Pro olarak adlandırılan konsolu hakkında teknik bilgiler paylaşıldı.

Çıkışını 2017 yılında yapan Nintendo Switch, konsol tabirini başarıyla sırtlanmaya devam eden nadir cihazlardan biri. Microsoft ve Sony, bir önceki nesilde ve mevcut nesilde PC mimarisine geçtiğinden beri, konsol kavramında da değişiklikler olmuştu. Ancak Nintendo, yıllardır devam ettirdiği konsol imajını Switch’te bozmadı. Hatta konsol Nintendo’nun en başarılı cihazlarından biri olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor.

Nintendo Switch için 2019 yılında Lite isimli bir sürüm ve bataryası daha uzun süre dayanabilen bir modeli çıkarılmıştı. Ancak gelişen teknolojiye ayak uydurabilmeleri adına konsolda teknik anlamda geliştirmeler yapmaları gerekiyor. Bu yüzden olacak ki, 2021’in başından beri yeni bir Switch konsolunun geleceği yönünde kuvvetli söylentiler var.

İspanyol Vandal sitesinde sızdırılan bilgilerde, adı Switch Pro olarak anılan yeni Nintendo konsolu hakkında bazı teknik detaylar yer alıyor. Yeni cihaz 7-inç boyutunda olacak ve OLED desteği bulunacak. Önceki konsolda yer alan çerçeve tamamen kaldırılacak. Böylece daha geniş bir ekran deneyimi sunulacak. Ayrıca tasarımında yapılacak ufak değişikliklerle konsolun daha ince ve daha hafif olacağı belirtiliyor. Düz bir zemine koyulduğunda, Microsoft’un Surface Pro tabletleri gibi kullanılabilecek. Bu da dijitale aktarılmış masaüstü kutu oyunları oynamak için rahat bir alan sağlayacak. Bunlara ek olarak eski Joy-Con kontrolcüleri yeni cihazda da çalışabilecekmiş.

Gelişmeler konsolun kendisiyle sınırlı değil. İstasyon üzerinde de yeni eklemeler var. Yeni Switch istasyonu USB 3.0 çıkışlara ve ethernet çıkışına sahip olacak. İlginçtir ki Nintendo, konsolunda ethernet çıkışı kullanmamıştı. Bu da cihazın eleştirilen yanlarından biriydi. Buna ek olarak cihazı istasyona yerleştirdiğinizde, eğer televizyonunuz da destekliyorsa 4K çözünürlükte performans alabileceksiniz.

Sızıntılar şimdilik bunlarla sınırlı. Konsolun yıl sonunda pazara sürüleceği ve 299 dolar bandının biraz yukarısında olacağı düşünülüyor. Ayrıca yeni Switch, ilk tanıtımını E3 etkinliğinde yapabilirmiş. Bu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.