Oyun Haberleri

Xbox, Game Pass İçin Yılda Bir Milyar Doların Üzerinde Para Harcıyor

Microsoft, popüler abonelik hizmeti Game Pass için yılda bir milyar doların üzerinde harcama yaptığını açıkladı. Xbox patronu Phil Spencer, Windows Central’a verdiği röportajda bu önemli ücreti doğrulayarak, “Game Pass’e gelen üçüncü parti oyunları desteklemek için pazara yılda bir milyar dolardan fazla para yatırdık,” dedi.

Game Pass’in Geniş Oyun Portföyü

Xbox Game Pass Eylül 2023
Game Pass

Phil Spencer, Game Pass’in geniş bir oyun portföyünü destekleyen bir hizmet olduğunu vurgulayarak, “Game Pass’te gördüğümüz şey, en büyük oyunlardan, oynayana kadar seveceğinizi bilmediğiniz bağımsız oyunlara kadar her türlü oyunu destekleyen bir hizmet,” şeklinde konuştu. Game Pass, Xbox tarafından son beş yılda oluşturulan ve sürekli büyüyen bir hizmet olarak ön plana çıkıyor. PC, bulut ve Xbox konsol kimliği altında geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşan Game Pass, gelecekte de bu büyümeyi sürdürmeyi hedefliyor.

Diğer Platformlara Geçiş Planları Yok

Xbox patronu, Game Pass’in gelecekte PlayStation veya Nintendo gibi platformlara gelme planlarının olmadığını belirtti. Phil Spencer, “Game Pass’i PlayStation ya da Nintendo’ya getirmek gibi bir planımız yok. Bu planlarımız arasında yok,” açıklamasında bulundu.

Nintendo Game Pass
Nintendo Game Pass

Xbox, odaklarını donanım platformlarına bağlı kullanıcılara yenilik sunmaya ve yatırımlarını değerli kılmaya odaklayarak ilerleyeceğini belirtti.

Xbox’ın Mobil Mağaza İçin Çalışmaları Devam Ediyor

Xbox, mobil pazarında da varlık göstermeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Phil Spencer, “Xbox, Apple ve Google gibi şirketlerle rekabet edecek bir mobil mağaza açmak için aktif olarak çalıştığını” söyledi. Mobil pazarın önemli bir parçası olmanın, şirketin genel stratejisinin kritik bir unsuru olduğunu vurguladı.

Xbox, Game Pass ile oyun dünyasında önemli bir etki yaratmaya devam ederken, gelecekteki inovasyon ve genişleme hedefleriyle oyuncuları heyecanlandırmaya devam ediyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.