Oyun Haberleri

Xbox Game Pass, Microsoft’a Para Kazandırmıyormuş Ama Korkmamıza Gerek Yok!

Xbox Pazarlama Müdürü Aaron Greenberg’in açıklamasına göre Xbox Game Pass, şu haliyle Microsoft’a para kazandırmıyor fakat oyuncular olarak endişelenmemize gerek yokmuş.

Microsoft, 2017 yılının ortalarında yeni bir üyelikle oyuncuların karşısına çıktı. O zamana kadar sadece Xbox Gold Live üyeliği sunan firma, Xbox Game Pass ve Xbox Game Pass Ultimate adında iki yeni üyelikle, oyuncuları kendi ağına katmaya başladı.

Benim ve çevremdeki birçok insanın da üyesi olduğu bu platforma, aylık çok cüzi bir ödemeyle katılabiliyorsunuz. Türkiye’de ilk ay 6₺ sonraki aylar içinse 14₺ ödeme yapıyorsunuz. Böylece Xbox Game Pass kütüphanesindeki yüzlerce oyuna ulaşabiliyorsunuz.

Bu oyunlar arasında Microsoft’a özel oyunlar olduğu gibi yeni çıkmış AAA klasmanında oyunları da tecrübe edebiliyorsunuz.

Üyeliğin bu kadar uygun fiyatlı olması ve yüzlerce oyunu sorgusuz sualsiz oyunculara sunması gerçekten de bir hazine. Ancak Xbox Pazarlama Müdürü Aaron Greenberg’in açıklamasına göre şu haliyle üyeliğin, Microsoft’a pek para kazandırdığı söylenemezmiş.

Gamespot’a röportaj veren Greenberg, uzun dönemli kazançlar hakkında gelen soruya gülerek Lütfen bizim için endişelenmeyin. Microsoft iyi durumda.” şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine fiyatlandırma konusunun değişmeyeceğinin sözünü veren Greenberg ekledi, “Her bir müşterimizden ne kadar kazanç sağlayabiliriz demek yerine, fanlarımıza ne kadar değer verebiliriz, sorusu üzerinden hareket ediyoruz.”

Pandemi dönemi sırasında üyeliğimi başlattığım Xbox Game Pass, şu ana kadar beni yarı yolda bırakmadı. Ara sıra online oyunlarda, arkadaşlarla buluşmak biraz zor oluyor ama onu da yakında çözerler sanırım. Rakipleri arasında, PS4’ün Plus üyeliği her geçen ay benim için angarya oyunlar sunmaktan başka hiçbir şey yapmazken, Xbox Game Pass ile her ay yeni oyunlar oynayabiliyorum. Umarım bu süreç daha da uzun sürer.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.