Oyun Haberleri

Wizards of the Coast, Baldur’s Gate İçin Stüdyolarla Görüşüyor

Wizards of the Coast, Baldur’s Gate serisinin geleceği için büyük adımlar atıyor. Geçtiğimiz yıl Larian Studios tarafından piyasaya sürülen Baldur’s Gate 3, eleştirmenlerden tam not alarak birçok Yılın Oyunu ödülünü ve BAFTA ödüllerini kazandı.

Larian Studios’un serinin dördüncü oyunu için geri dönmeyeceğini açıklamasının ardından, Dungeons and Dragons‘ın sahibi olan Wizards of the Coast, serinin geleceği için yeni ortaklarla görüşmelere başladığını duyurdu.

Baldur's Gate 3
Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gate 4 İçin Ortak Arayışı

Wizards of the Coast ve ana şirketi Hasbro‘nun dijital strateji ve lisanslamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eugene Evans, Baldur’s Gate 3’ün BAFTA ödüllerinin ardından PC Gamer ile yaptığı röportajda, seriyi devam ettirme konusunda kararlı olduklarını belirtti. Evans, “Şu anda pek çok ortakla görüşüyoruz ve Baldur’s Gate serisinin geleceği nasıl olacak, bu konuda pek çok fikir alıyoruz,” dedi.

🔸 Dungeons and Dragons Dijital Oyunları – FRPNET

Evans, serinin devamı için aceleci olmadıklarını, doğru ortağı ve doğru yaklaşımı bulma konusunda titiz davrandıklarını ifade etti. Baldur’s Gate 2’den 3’e geçiş sürecinin 25 yıl sürdüğünü hatırlatan Evans, benzer bir gecikmenin tekrar yaşanmamasını umduğunu dile getirdi.

Baldur's Gate 3 - Shadowheart
Baldur’s Gate 3 – Shadowheart

Larian Studios Yeni Yolculuklara Hazırlanıyor

Baldur’s Gate 3 oyununun geliştiricisi Larian Studios ise, D&D dünyasından ayrılarak yeni projelere yelken açacağını açıkladı. Mart ayında yapılan bir GDC konuşmasında Larian’ın kurucusu ve CEO’su Swen Vincke, Baldur’s Gate ile gurur duyduklarını, ancak serinin devamı niteliğinde bir oyun geliştirmeyeceklerini belirtti. Vincke, “Yolumuza devam edeceğiz ve D&D’den uzaklaşarak yeni bir şey yapmaya başlayacağız,” dedi.

🔸 Larian Studios, Baldur’s Gate 3 için DLC veya Genişleme Paketleri Planlamıyor – FRPNET

Vincke, çalıştıkları yeni projenin “büyük ve iddialı” olacağını, ayrıca daha önce yaptıkları işlerden farklı bir yönde ilerleyeceklerini söyledi.

Baldur’s Gate 3 Karakterleri Gelecekte Ne Olacak?

Evans, Baldur’s Gate 3’ün sevilen karakterlerinin gelecekteki projelerde yer alıp almayacağı konusunda ise, bunun kesinlikle mümkün olduğunu belirtti. “Bu karakterler artık D&D kanonunun bir parçası. Hayranlar için, bu karakterlerin gelecekteki ürünlerde görünebileceğini düşünmek isterim,” dedi.

Wizards of the Coast’un Baldur’s Gate 4 ve serinin geleceği için yaptığı planlar, serinin hayranları için heyecan verici gelişmeler olarak öne çıkıyor. Ortak arayışı ve yeni projeler, serinin uzun süreli hayranlarını ve yeni oyuncuları etkilemeye devam edeceğe benziyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.