Oyun Haberleri

Valve, Steam Kontrolcüsü’nün Üretimini Durdurdu!

Steam Box ya da diğer ismiyle Steam Machines için üretilen ve PC oyuncularının da severek kullandığı Steam Kontrolcüsü’nün üretimine son verildi.

Hatırlar mısınız bilmem ama birkaç sene önce Steam konsol-pc karışımı cihaz serisiyle pazardaki bir açıktan faydalanmaya çalışmıştı. Steam Machines olarak adlandırılan bu cihazların üretimini Valve üstlenmemiş; bunun yerine ünlü PC markalarına devretmişti. Her oyuncuya, her beğeniye ve tabii ki her bütçeye göre çeşit çeşit Steam konsolları piyasaya çıkmıştı.

Ülkemizde pek rağbet görmese de bu konsol-pc karşımı cihazla birlikte Steam Kontrolcüsü duyurulmuştu. Dönemine göre üst kalite malzemelerden yapılan bu kontrolcüyü kendi bilgisayarınızda da kullanabiliyordunuz.

Haptik teknolojinin ilk örneklerinden biriydi. Dokunmatik butonlarının fare görevi görmesi de oldukça enteresandı. Bu cihazla strateji oyunları da oynayabiliyordunuz. Fiyatının uygunluğu ve cezbedici özellikleriyle ülkemizdeki oyuncuların bir kısmı da bu cihazı satın almıştı.

Ancak Valve tarafından yapılan açıklamalara göre Steam Kontrolcüsü’nün üretimi artık durduruldu. Elde kalan cihazların da sadece 5 dolar! Evet 5$ fiyatla satışa sunulduğu açıklandı. Tabii kısa süre içerisinde elde kalan tüm kontrolcüler satılmış oldu.

Tabii ki cihaz Türkiye bölgesine açık olarak satışa sunulmadı. Eğer almaya kalkışırsanız, çeşitli alışveriş sitelerinde 1.000 TL gibi bir fiyatla satılıyor. İlk çıktığında 200-300 TL bandında olduğu düşünülürse, bence hiç yanaşmayın derim.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.