Oyun Haberleri

Unforetold: Witchstone Erken Erişime Açıldı

Baldur’s Gate‘in de dahil olduğu Unutulmuş Diyarlar (Forgotten Realms) evrenini yaratan Ed Greenwood‘un kaleminden çıkan Unforetold: Witchstone Steam üzerinden erken erişime açıldı.

Steam yorumları oyunu şimdilik %75 oranında öneriyor. Ancak olumsuz yorumların çok büyük bir kısmı oyunun erken erişimde olması ile alakalı. Bağımsız bir geliştiricinin elinden çıktığı oyunda kendisini hayli hissettiriyor, yalan yok. Fakat grafiklerde, animasyonlarda ve performansta acemilikleri göz ardı ederseniz Unforetold: Witchstone gayet ilgi çekecek bir içerik sunuyor.

Biz kısa bir bakış atma şansı bulduk. Bir örnek ile gösterelim oyunun güzelliğini ve FRP’nin özgürlüğüne ne denli bağlı kaldığını:

Örneğin burada konuştuğumuz rastgele bir karaktere “Benim için bir şey yapabilir misin?” diye sormayı seçiyoruz. Bu seçeneğe tıkladığımızda karşımıza ondan isteyebileceğimiz çeşitli eylemlerin listesi çıkıyor.

Saldır, bana katıl, beni takip et, benimle buluş, bana bir şey ver, bunu al, kaç, bana bir şeyden bahset ve biriyle konuş gibi seçenekler var bu listede. Bu listeden istediğimiz eylemi seçtiğimizde karşımıza bir liste daha çıkacak.

“Bana katıl” seçeneğini seçtiğimizde bunu nasıl bir tavırla istediğimizi de seçebiliyoruz. Tabii cümleyi nasıl kurduğumuz attığımız zarı etkileyecek. Yani hangi özelliğimizden gelen bonusu zara eklediğimiz değişecek.

Karakteri bize katılması için ikna etmeye çalışabiliriz ya da tehdit edebiliriz. Tehdit etmek istersek bunu güç gösterisiyle ya da silahımızı hızlıca çekerek yapabiliriz. Karizma puanımız ise hem karakteri tehdit ederken hem de tatlı tatlı konuşurken faydalı oluyor.

Tav olmamız için bize bu kadarı yetti. Ed Greenwood’un ismi şöyle bir listeyle buluşunca biz oyuna şimdiden bayıldık. Oyunun acemilikten kaynaklanan sorunları olduğunu kabul etmek gerek. Fakat erken erişim döneminde olduğunu da tekrar hatırlatalım.

Unforetold: Witchstone

Spearhead Games‘in geliştirdiği Unforetold: Witchstone 25 Ocak’ta erken erişime çıktı. Bir yıl boyunca da erken erişimde kalacak. Ekip bu süreçte özellikle oyunun mekanikleri konusunda oyunculardan dönüş almayı umuyor. Zaten oyunun sadece ilk bölümü erişime açık şu an.

Dil olarak henüz yalnızca İngilizce’yi destekliyor. Yakın zamanda planladıkları diller arasında Türkçe de yok. Açılış jeneriği sırasında altyazı da bulunmuyor. Bu yüzden dikkatli dinlemezseniz bu diyarların tanıtımını kolayca kaçırabilirsiniz:

Özetle, Avondus ve Nethick imparatorlukları arasında bir savaş var. Bu savaş da tüm Kalsundia diyarını zehirlemiş durumda. İmparatorluğun askerleri, emirleri birebir uygulamaları için zihinleri büyüyle damgalanmış kişiler. Biz de bunlardan biriyiz. Bir yolunu bulup imparatorluktan kaçmayı başardık ama zihnimizdeki mührü bir an önce kırmamız gerekiyor. Özgürlük ayaklanmasını başlatacak olan kişi biz olabilir miyiz?

Oyun büyük oranda rol yapma üzerine kurulu. Zaten FRP sevdalısı bir grubun elinden çıkmış. Dolayısıyla diğer karakterleri etkilemek ve yönlendirmek hayli ön planda. O yüzden karakterlerin karakteristik özelliklerine çok dikkat ettiklerini söylüyorlar. Her karakter kendine has biri. Hepsinin istekleri, önem verdikleri şeyler ve size karşı tavırları farklı olacak. Onları çözmek ve yönlendirmek kolay olmasa da başarırsak Kalsundia’nın kaderini istediğimiz yöne çekebileceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.