Oyun Haberleri

Ubisoft, Skull and Bones’u Tekrar Erteledi

Ubisoft’un aldığı karar ile Skull and Bones tam altıncı kez ertelenmiş oldu. Üstelik firma adına sıkıntılar bununla sınırlı değil.

Firmadan gelen açıklamaya göre Skull and Bones, Nisan 2023 ile Mart 2024 arasında bir dönemde piyasaya çıkacak. Gördüğünüz gibi mantıksız bir aralık var iki tarihte, bu da oyunun bu sene raf yüzü görmeyeceğinin habercisi bize sorarsanız. Bu arada, oyunlar için raf kaldı mı ya? Yapımcılar klişe cümlelerle açıklıyor yaşanan gecikmeyi; ”Gecikme kararını sorunsuz, daha cilalı ve dengeli bir oyun tecrübesi sunabilmek adına aldık.” Oyunun 2024 yılında çıkması halinde yapıma başlanmasının üzerinden tam 11 yıl geçmiş olacak. Kaliteli bir Rom gibi.

Finans odaklı basın açıklamasında henüz duyurulmamış üç oyunun da iptal edildiğini öğrendik. Yatırımcıların hisselerini freni patlak kamyon gibi aşağı sürükleyen açıklama ile birlikte Haziran 2022’den itibaren iptal edilen oyun sayısı da 7’ye ulaşmış oluyor. Önceden iptal edilen yapımlardan ikisinin ismi bile belliydi; ücretsiz sunulacak olan Ghost Recon Frontline ve VR Splinter Cell projesi. Aynı basın açıklamasında hali hazırda çıkmış oyunlarda da Ubisoft’un yüzünün gülmediğini öğrendik. Pek leziz bir oyun olan Mario + Rabbids: Sparks of Hope, ilk günden bu yana iyi bir satış performansı sergileyemiyor ne yazık ki. Aynı şekilde Just Dance 2023’te de durumlar iyi değil. Gözünü ceplere dikip başka bir canavara dönüşen Just Dance’in durumuna üzülmedim açıkçası, dip not düşüp oh çekeyim.

Tüm bu gelişmeler firma adına iyi sinyaller vermiyor. Pandemi sonrası yaşanan evden çalışma ortamını sağlıklı kuramadıklarını kabul ediyor Ubisoft. Firma içi yaşanan taciz davaları da işleri hızlıca başka bir boyuta taşıyor. Skull and Bones, Prince of Persia Remake ve Avatar: Frontiers of Pandora gibi yapımları da bir türlü piyasaya süremeyince ortaya bu tablo çıkıyor. Bu sebeplerden dolayı gelecek yıl kar hedefleri düşürme kararı almış durumda Ubisoft, güvenemedikleri projeleri bir bir iptal ediyorlar.

Ubisoft CEO’su Yves Guillemot, iptal kararları ile şirketin enerjisini mevcut IP’leri ve canlı servisleri sektörün en güçlülerine dönüştürmeyi hedeflediklerini açıklıyor. Basın bülteninde ismi verilmeyen üç iptali ekiplere detaylıca açıkladıklarını, amaçlarının ileride karşılarına çıkacak ciddi riskleri engellemek ve şirketi daha karlı hale getirmek olduğunu ilettiklerini belirtiyor.

2023 Yılı Ubisoft’a İyi Gelecek mi?

Peki 2023 yılı neler getirecek Ubisoft için? Doğru bir yol izlediklerini söylemek mümkün mü? Skull and Bones bana umut vermiyor açıkçası ama şaşırma ihtimalim her zaman cebimde. Onun dışında bir tanesi mobil olmak üzere iki adet Avatar oyunu yolda. Özellikle büyük olan sıkı bir açık dünya sunabilir bize, hep radarınızda dursun. Prince of Persia Remake bir şekilde gün yüzü görecek, orası kesin. Henüz yolun başında olan Splinter Cell Remake’in ise bu yılı ıskalama ihtimali var ama çıkması durumunda nostalji sularında boğuluruz, benden söylemesi.

2023’ün firma adına asıl yıldızı ise Assassin’s Creed markası olacak. İnceden Prince of Persia kokan Assassin’s Creed Mirage, Japonya’ı mesken tutacak olan Assassin’s Creed Project Red ve AAA bir mobil AC olan Codename Jade ile bu yıla ve 2024’e damga vurmak istiyor Ubisoft.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.