Edebiyat

Marslı Kitabının Yazarı Andy Weir’dan Yeni Bir Roman – Artemis

Crown Publishing, pazartesi günü Andy Weir’ın yeni kitabını duyurdu. 14 Kasım 2017’de yayımlanacak kitabın adı ise Artemis olacak.

Andy Weir’ın 2011 yılında ücretsiz elektronik kitap olarak yayımladığı Marslı, internette öylesine ses getirdi ki Crown Publishing tarafından 2014 yılında basıldı. Basıldığı yıl hem New York Times Bestseller listesine girdi hem de Goodreads okurları tarafından 2014’ün en iyi bilimkurgu romanı seçildi.

2015 yılında Marslı romanı aynı isimle beyaz perdeye aktarıldı. Yönetmen koltuğunda Ridley Scott ve başrolünde Matt Damon’ın yer aldığı filmin Oscar adaylığı ve bir Altın Küre ödülü de bulunuyor.

Bize yeni bir uzay macerası sunacak olan Artemis’in konusuna biraz bakalım. Kitabın baş kahramanı Jasmine Bashara adında zeki bir kadın. Kendisinden kısaca Jazz olarak bahsedilen bu karakter Ay’daki Artemis isimli kasabada yaşıyor. Böyle bir kasabada yaşayabilmek için ya zengin bir turist olmanız ya da bir milyoner olmanız gerekiyor zira Ay’ın ilk ve tek şehrinin kasabasında yaşamak kolay değil. Jazz ise ne zengin bir turist ne de bir milyoner. Hatta borçlarla boğuşan ve ev kirasını zar zor ödeyen birisi. Kaçakçılık kariyerinin de pek iyi gitmediğini göz önünde bulundurduğumuzda Jazz, kendisine sunulan teklifi reddedecek durumda değil. Jazz’ın tıkır tıkır işleyen bir planla kusursuz bir suç işlemesi gerekiyor. 

Andy Weir, Nerdist ile yaptığı röportajda şunları söyledi;

Bir kişinin Mars’ta nasıl hayatta kalabileceği üzerine çok fazla araştırma yapmıştım. Bu sefer bu araştırmaların aynısını Ay üzerindeki yaşam için yaptım. Kitapta bilimsel olarak doğru bilgilerin yer almasını istiyorum.

Fazlasıyla teknik bilgi içeren Marslı romanını her sayfasından keyif alarak okumuştum. Andy Weir’ın yeni kitabında da bu bilgileri okuyucuyu sıkmadan ve yormadan aktaracağından şüphem yok. Marslı’nın hem kitap hem de film olarak yakaladığı başarıdan sonra Artemis’in de yakın zamanda beyaz perdeye aktarılacağı düşünülüyor. Üstelik 20th Century Fox, Artemis’in haklarını çoktan satın aldı. Türkiye’de ne zaman basılacağını henüz bilmediğimiz Artemis romanı, umuyorum ki Marslı kadar başarılı olur. 

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.