Oyun Haberleri

The Mandalorian Oyunu İptal Edildi, Ancak Yeni Projeler Devam Ediyor

Electronic Arts (EA), yaklaşık 670 kişinin işini kaybetmesine neden olan büyük bir şirket değişikliğini duyurdu. Bu değişiklik, EA’nın iş önceliklerini gözden geçirmesinin bir parçası olarak Respawn Entertainment‘ın geliştirdiği The Mandalorian olacağı iddia edilen Star Wars FPS oyununun iptal edilmesini de içeriyor. Ancak, bu kararın EA’in Star Wars evrenindeki varlığını sonlandırmak anlamına gelmediği ortaya çıkıyor.

Yeni Jedi Oyunu ve Marvel Projeleri Devam Ediyor

Star Wars: Jedi
Star Wars: Jedi

EA, Jedi oyunlarına devam etme kararlılığını sürdürüyor. Şirket, çalışanlara gönderdiği bir notta, mevcut projelerine odaklanarak ve kendi markalarını destekleyerek büyüme stratejilerini devam ettireceklerini belirtti. Bu kapsamda, yeni bir Star Wars: Jedi oyunu geliştirilmeye devam edecek. Ayrıca, Iron Man ve Black Panther gibi Marvel projeleri üzerinde çalışmalar da devam edecek.

Star Wars FPS Projesi Hakkında Bilinmeyenler

EA’in iptal ettiği Star Wars FPS projesi hakkında pek fazla detay bilinmiyor. Ancak Mandalorian karakterini içereceği ve erken geliştirme aşamasında olduğu belirtiliyordu. Şirket, bu kararın ekibin yetenekleriyle ilgili olmadığını ve odaklanılması gereken doğru yerde olmadığını vurguladı.

Yeniden Yapılanma ve Yeni Odaklar

EA, büyük bir açık dünya oyunları ve canlı hizmet oyunlarına yönelişin hızla devam ettiğini düşündüğü için bu değişiklikleri yapıyor. Yapılan açıklamalara göre, bu yeniden yapılanma kapsamında Star Wars strateji oyununun akıbeti belirsizliğini koruyor. Ancak Jedi oyunlarının devam edeceği ve Marvel projelerine odaklanılacağı belirtiliyor.

Kesintiler ve Yeni Yapılar

EA aynı zamanda Battlefield ekiplerinde de yeniden yapılanmaya gidiyor. Ridgeline Games kapatılıyor ve bazı geliştiriciler Ripple Effect’e katılıyor. EA, ayrıca mobil oyunlarda bazı kapatmalar yapacak, ancak büyük franchise’larına odaklanacak.

EA – Electronic Arts

EA’nın Genel Durumu

EA, son mali çeyrekte EA Sports FC ve Madden’in etkisiyle 2,37 milyar dolar net rezervasyon ve 1,945 milyar dolar net gelir elde etti. Ancak, işten çıkarmaların sektörü sarsmaya devam ettiği bir dönemde, EA’nın bu değişiklikleri yaparak büyüme stratejilerini yeniden şekillendirmeye çalıştığı görülüyor.

Bu değişikliklerin insanlar üzerindeki etkisi ve işten çıkarmaların zorluğu göz önüne alındığında, EA yetkilileri, bu süreçte birbirlerine destek olmanın ve zor anlarda birlikte ortaya çıkmanın önemini vurguluyor.

Kaynak: IGN

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.