Oyun Haberleri

Naughty Dog, The Last of Us Online Projesini İptal Etti

The Last of Us online projesi iptal oldu, yeni hedef tek oyunculu hikaye odaklı oyunlar olacak. Naughty Dog, yaptığı resmi açıklamayla The Last of Us evreninde geliştirdiği çok oyunculu oyun projesini iptal ettiğini duyurdu. Bu karar, stüdyonun gelecekteki projeksiyonunu tek oyunculu anlatı oyunlarına odaklamaya yönlendirmesinin bir parçası olarak açıklandı.

İptal Kararının Arkasındaki Nedenler

The Last of Us
The Last of Us

Naughty Dog’un yaptığı açıklamada, The Last of Us Part II üzerinde çalışırken bile The Last of Us Online‘ın ön yapım aşamasında olduklarını belirtti. Ancak stüdyo, bu çok oyunculu oyunu yayınlamak ve desteklemek için gereken kaynakların, yıllarca lansman sonrası içeriği desteklemeye ayrılması gerekeceğini ifade etti. Bu durumun ise gelecekteki tek oyunculu oyun geliştirmelerini olumsuz etkileyeceği düşünüldü.

Yeni Odak: Tek Oyunculu Anlatı Oyunları

Naughty Dog, önlerindeki iki seçenek arasında kaldıklarını belirtti: Yalnızca canlı oyun hizmeti sunan bir oyun stüdyosu olmak veya Naughty Dog’un mirasını oluşturan tek oyunculu anlatı oyunlarına odaklanmaya devam etmek. Stüdyo, mirasına sadık kalarak tek oyunculu oyunlara odaklanma kararı aldı.

The Last of Us online
The Last of Us online

Sony’nin Genel Hedefleri

Bu karar, Sony’nin genel stratejisini de etkiliyor. Sony, canlı hizmet oyunlarını yayınlama hedeflerini revize ederek, Mart 2026’ya kadar 12 canlı hizmet oyunu yayınlama hedefini altı oyun olarak güncelledi.

The Last of Us Online’ın iptali, stüdyonun ve Sony’nin gelecek projeksiyonunu şekillendiren önemli bir karar olarak öne çıkıyor. Oyuncular, stüdyonun gelecekteki tek oyunculu anlatı oyunlarından neler sunacağını heyecanla bekliyor. Sony ve Naughty Dog’un bir sonraki adımları merak konusu olmaya devam ediyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.