Oyun Haberleri

Televizyonlar da Yakın Zamanda Oyun Oynama Aracı Olacak

Günümüzde hemen herkesin evinde bir akıllı televizyon var. Netflix, Youtube, Amazon Prime gibi video yayın servislerini barındıran akıllı televizyonlar yakında oyunları da sunacaklar.

Şu anda sadece Android cihazlarda yer alan ve her Game Pass Ultimate abonesinin telefonundan da yüksek kalite oyunları oynamasını sağlayan xCloud bulut oyun sistemi yakın zamanda televizyonlara da gelecek.

Microsoft Xbox’ın yöneticisi Phil Spencer, akıllı televizyonlar için Xbox uygulamasını geliştirdiklerini açıkladı. The Verge’e verdiği röportajda, “Önümüzdeki 12 ay içerisinde bu uygulamayı piyasada göreceksiniz. Durumu değiştirecek bir engelle karşılaşacağımızı düşünmüyorum,” dedi.

Phil Spencer, oyun dünyasının bulut tabanlı online oynama sistemlerine doğru gittiğini belirterek Eylül ayında yayınlanan ve Game Pass Ultimate üyelerine ücretsiz sunulan xCloud‘un ilerleyen dönemde PC ve iOS tabanlı cihazlara geleceğini de söyledi.

Phil Spencer

Halihazırda Google ve Amazon, Google Stadia ve Amazon Luna oyun hizmetleriyle zaten televizyonlarda oyun servisi sunuyor ancak Game Pass’teki kadar geniş bir kütüphanenin sadece bir üyelik ücreti ile evinizdeki geniş ekranlara gelecek olması ve bunun sadece akıllı televizyondaki bir uygulama ile gerçekleşmesi dinamikleri de değiştirecektir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.