Oyun Haberleri

Steam, 2020 Yılı Oyun Oynama İstatistiklerini Paylaştı

2020 yılı pandemiden kaynaklı evlere kapandığımız bir yıl oldu ancak oyuncular bunu fırsat bilip oyunlara hücum etti. Bunu biz değil Steam de onaylıyor.

PC oyunculuğunun mabedi olan Steam, 2020 yılı içerisinde oyunlar ve oyunculuk hakkında yeni verilerini sonunda paylaştı. Her yıl düzenli olarak paylaşılan verilere bakıldığında, birçok farklı kategoride yeni rekorlar kırıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Paylaşılan istatistiklere göre Steam 2020 yılı boyunca toplamda 120 milyon aylık aktif oyuncu sınırını aşmayı başardı. Günlük ortalamaya vurduğumuzda bu sayının 62.6 milyon oyuncu olduğu ortaya çıkıyor. Ayrıca bu yıl yapılan satışlar bir önceki yıla göre %21 oranında artmış. Oyun oynama saatlerindeyse %50 oranında bir artış gözlemlenmiş.

Gördüğümüz kadarıyla hem satın alınan oyunlarda, hem de oyunlarda geçirdiğimiz vakitlerde sayılar bir hayli artmış. Bu veriler önceki yıllara göre çok daha yüksek. Aktarılan verilerle alakalı açıklama yapan Valve şu ifadelere yer verdi;

Geçtiğimiz sene meydana gelen ve halen devam eden, birçok insanın hayatını altüst eden küresel salgın birçok zorluğu beraberinde getirdi. Steam, 2020’de COVID-19 kısıtlamaları başlamadan önce oldukça büyük bir büyüme gösterdi fakat kısıtlamalarla birlikte evde kalıp oyun oynayanların sayısı arttıkça oyun oynama süreleri de oldukça yükseldi. Oyun satın alan ve oynamaya başlayan müşteri sayısında kayda değer bir artış gözlendi. Umarız oyunlar 2020’nin şansızlığını bir nebze de olsa gidermenize yardımcı olmuştur.

Dikkat çeken başlıklardan biri de VR oyunlarındaki rekor artış oldu. 2020 yılının başlarında piyasaya sürülen Half-Life: Alyx, bu alandaki oyunculuğun da yükselişini teşvik eden oyunlardan biri oldu. Önceki yıla VR oyunlarındaki satış rakamları %39 oranında artmış.

Pandemiden kaynaklı kısıtlamaların azaltılması ve hayatın normale dönmesinin ardından insanlar aynı şekilde oyunlara rağbet gösterecek mi? Bunu da 2021 için açıklanan verilerde göreceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.