Oyun Haberleri

State of Play, PC’lerin Yüzünü Güldürdü, Hem de Ne Güldürme

18 şarkı içeren ve bir saati aşkın çalma süresine sahip Moby albümü “Play” içinde bulunan tüm parçalar, albümün yayımlandığı dönemde ya reklam filmlerinde ya da çeşitli televizyon yapımlarında kullanıldı. Bu, müzik dünyası açısından bir rekor olarak kabul ediliyor ve bu rekor, çeyrek asırdır kırılamamış durumda. Geçtiğimiz günlerde Sony’nin 30 küsur dakikaya sığdırdığı ve birbirinden başarılı, ilgi çekici oyunların boy gösterdiği State of Play etkinliğini de rahatlıkla “Play” albümüne benzetebiliriz. Zira etkinlik kapsamında resmen “boş” yoktu ve özellikle Intel Core i9 işlemcili laptop sahipleri, Sony’nin PC duyurularıyla hop oturup hop kalktılar. Dilerseniz gelin, etkinlikte gösterilen ve PC oyuncularını ilgilendiren yapımlardan söz edelim.

Concord

YouTube player

Guardians of the Galaxy ile aranız nasıl? Eğer iyiyse, haberler iyi; hayır hayır, yeni bir Guardians of the Galaxy oyunu gelmiyor ama hem anlayış hem de konsept itibarıyla bu markaya benzer bir oyun karşımızda: Concord. 5’e 5çok oyunculu bir FPS olan Concord’un etkinliğin üçte birlik kısmına el koyan uzun soluklu tanıtım videosunda, CGI sahneler ağırlıktaydı ama bu sahneler, yapımın genel atmosferini anlamamıza da yardımcı oldu. Yalnızca PlayStation 5 ve PC için yayımlanacak olan Concord’un beta testleri başlıyor ve oyun, 23 Ağustos 2024 itibarıyla Intel Core i3, i5, i7 ve Core i9 işlemcili laptop çeşitlerinde oynanabilecek.

God of War Ragnarök

YouTube player

Kendisinden uzun uzadıya bahsetmemize gerek yok çünkü o, oyun dünyasının Giga Chad’i, garibanların dostu, kadim tanrıların katili: Kratos. Evladı Atreus’u da yanına alarak Fimbulwinter’ıyla meşhur İskandinav diyarlarında düşmanlarına karşı mücadele veren Kratos, 2018’de yeniden başlayan serinin ikinci oyunu konumundaki Ragnarök’te daha zorlu düşmanlara/tanrılara karşı meydan okuyor. DLSS 3.7 desteği ile birlikte PC sahnesine çıkacak olan God of War Ragnarök 19 Eylül 2024’te yayımlanacak.

Dynasty Warriors: Origins

YouTube player

1990’lı yılların sonlarında hayatımıza girse de niş bir kitleye hitap eden ve özellikle Çin’in, Üç Krallık dönemine ilgi duyanların başından kalkamadıkları Dynasty Warriors serisinin son oyunu Origins, State of Play etkinliğinin yıldızlarından biriydi. Bir dakikalık duyuru fragmanı heyecan verici olan oyun, 2025 yılında oyuncularla buluşacak ve Intel Core i9 işlemcili laptop modelleri ile akıcı oynanabilecek.

Marvel Rivals

YouTube player

Sony’nin çok oyunculu yapımları, konsollarla eş zamanlı olarak PC’ye getirme yaklaşımının bir sonucu olarak PC’ye gelecek olan Marvel Rivals da radarımıza takılan yapımlar arasına girdi. Rekabetçi yapımlarla içli dışlı oyuncuların, League of Legends ve Valorant’a -haklı olarak- benzettikleri üçüncü şahıs kameralı Marvel Rivals, oynaması ücretsiz olacak ve çıkış tarihi yakında duyurulacak.

Until Dawn Remake

YouTube player

En iyi i9 işlemcili laptop çeşitlerinde yüksek çözünürlükte, ileri düzeyde kare/saniye değerleriyle tecrübe edilebilecek Until Dawn Remake de State of Play etkinliğinin bir başka yıldız ismi oldu. Orijinali, 2015 yılında PlayStation 4 platformuna çıkan ve ilgili konsolda 18-25 fps gibi düşük kare/saniye hızlarında oynanabilen yapımın, “canavar” gibi oyun bilgisayarlarında 165 fps ve üzeri değerlerde çalışacağına kesin gözüyle bakıyoruz. Unreal Engine 5 ile yeniden ele alınan oyun, bu yıl çıkacak.

Path of Exile 2

YouTube player

“Bir oyun Diablo serisine nasıl kafa tutar hem de bunu, ücretsiz şekilde nasıl yapabilir?” sorularının yanıtı niteliğindeki muhteşem oyun Path of Exile, nihayet ikinci oyunuyla Intel Core i9 işlemcili laptop modellerini şenlendirmeye geliyor. 2024’ün sonlarında Erken Erişim’e açılacak olan yapımı heyecanla bekliyoruz.

Silent Hill 2 Remake

YouTube player

Üç yıl önce vefat eden eşinden, hem de kendi imzasıyla bir mektup almıştı James Sunderland. Mektubu yazan Mary, eşi James’i, Silent Hill’de beklediğini belirtiyordu. Ama bu nasıl olabilirdi? Polonyalı Bloober Team tarafından yeniden yapılan ve arkasında Konami’nin bulunduğu Silent Hill 2 Remake, sadece korku türü hayranları için değil orjinal oyunun atmosferini, bu eşsiz korku serisinin duygusal derinliğini yeniden yaşamak isteyenler için de büyük bir önem arz ediyor. Tıpkı yazının başında değindiğimiz Moby’nin “Play” albümündeki “My Weakness” parçasının, kült televizyon dizisi The X-Files’da kullanıldığı unutulmaz sahnede yarattığı etkileyici atmosfer gibi Silent Hill 2 Remake de oyunculara, çok derin bir duygusal deneyim sunmayı vadediyor. Hem de Akira Yamaoka’nın, çoğu, orijinal oyundakiyle aynı müzik parçaları eşliğinde. Yapım, 8 Ekim 2024’te yayımlanacak.

Eğer siz de yazımızda yer verdiğimiz oyunları, performans sorunlarıyla karşılaşmadan tecrübe etmek niyetindeyseniz, elinizin altında, mutlaka canavar gibi bir oyun bilgisayarı olmalı. Yeni nesil oyunları oynarken nasıl donanım bileşenlerine ihtiyacınız olduğunu en iyi şekilde tahlil eden Monster Notebook; Tulpar ve Semruk ailesindeki oyun bilgisayarlarında NVIDIA’nın üst segment GeForce RTX 40 serisi ekran kartlarına ve Intel’in Core i9 serisi işlemcilerine yer veriyor. O hâlde vakit kaybetmeyin ve Monster’ın avantajlı Intel Core i9 işlemcili laptop fiyatları üzerinden dilediğiniz modeli hemen satın alın.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.