Oyun Haberleri

Dream Games'in Royal Match Oyunu Dünya Çapında En Yüksek Gelir Elde Eden Oyun Oldu

Türkiye’nin öncü teknoloji girişimlerinden biri olan Dream Games‘in yarattığı Royal Match oyunu, dünya genelinde en yüksek geliri elde eden mobil oyun unvanını kazandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 2023 yılında Dream Games, Türkiye’nin ilk ‘unicorn’larından biri olarak büyük bir başarı elde etti ve gelirini ikiye katladı.

Gelirde Zirvede: Royal Match

Data.ai araştırma şirketinin raporlarına göre, Apple ve Google’ın online uygulama mağazalarında yapılan harcamaları izleyen Dream Games, Royal Match oyunu ile 2023’te en çok ciro yapan firma oldu. Bu başarı, Türk girişiminin dünya genelindeki rakiplerini geride bırakmasını sağladı.

Royal Match

Financial Times’tan Övgü

Financial Times, Dream Games’in bu muazzam başarısını, “İstanbul’da kurulan küçük bir ekip tarafından yaratılan oyun firmasının, Microsoft’un sahibi olduğu Candy Crush gibi dev oyunları gölgede bıraktığını” belirterek vurguladı. Ayrıca, Türk şirketinin kısa vadeli kazanç odaklı olmadığını ve sürekli olarak mobil oyunlarını iyileştirmek için çaba harcayan küçük bir ekibe sahip olduğunu ifade etti.

Bakan Kacır’dan Övgü Dolu Paylaşım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dream Games’in başarısını sosyal medya hesabından paylaşarak, “Dream Games’in Royal Match oyunu, geçtiğimiz aylarda tüm dünyada en yüksek gelir elde eden mobil oyun oldu. 2021’de ilk ‘unicorn’larımızdan biri olan Dream Games, 200 kişilik ekibiyle yıllık gelirini 2 milyar dolara çıkararak 75 milyar dolar değerindeki Candy Crush gibi rakiplerini geride bıraktı” dedi.

Royal  Match oyun

Dream Games’in Başarı Hikayesi

Dream Games’in CEO’su Soner Aydemir, daha önce kurduğu Peak Games’i Zynga’ya satarak elde ettiği deneyimi kullanarak 2019 yılında Dream Games‘i kurdu. Şirket, Royal Match oyunu ile mobil oyun dünyasında çığır açan bir başarı elde ederek Türkiye’nin teknoloji arenasında adını daha da duyurdu.

Royal Match’i iOS ve Android cihazlarda oynayabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.