Oyun Haberleri

Playstation, Oyun Fiyatlarının Yüksek Olmasını Savundu

Oyuncuların son dönemde en çok yakındığı şeylerin başında oyun fiyatlarının giderek artması geliyor. Uygun fiyata çeşitli oyunlar oynamak isteyenler için bulut sistemler ve abonelik sistemleri gitgide yaygınlaşırken Playstation tarafından şaşırtıcı bir açıklama geldi.

Activision ve Take-Two gibi firmalar yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyordu ve Sony tarafı da yüksek fiyat uygulamasına destek verdi. Yeni nesil oyunlar ABD’de 70 Dolar, Avrupa’da ise 80 Euro fiyatla satılırken PlayStation CEO’su Jim Ryan ise bu fiyatın gayet normal olduğunu söyledi.

Jim Ryan yaptığı açıklamadı şunları söyledi;

AAA türündeki PlayStation 5 oyunları için belirlediğimiz 70 dolarlık fiyat etiketi, bu dev yapıımlar için gerekli büyüyen geliştirme kaynaklarımızın bir yansıması. 70 doların gayet makul bir fiyat olduğunu düşünüyorum.

Jim Ryan ayrıca fiyat/performans anlamında PlayStation 5 oyunlarının diğer herhangi bir eğlence platformundaki oyunlardan çok daha iyi konumda olduğunu belirtti.

Yeni dönemde oyun fiyatlarının yükselmesi oyuncuları üzse de birçok oyun yapımcısı, oyun geliştirme maliyetlerinin arttığını ve oyun fiyatlarının da artık buna göre artış göstermesi gerektiğini savundu. Geliştiriciler, 2005’ten bu yana fiyatların 60 dolar olduğunu ancak yapım maliyetlerinin ise %300 arttığını belirtti.

PlayStation’a Abonelik Sistemi Gelecek Mi?

Xbox, Game Pass sistemiyle hem PC hem de Xbox platformlarını birbirine bağlamış durumda. Ayrıca PC oyuncularının çoğunluğu da Game Pass’i kullanarak yüzlerce oyunu, Jim Ryan’ın belirttiği gibi çok yüksek ücretler vermeden oynayabiliyor.

Jim Ryan’a röportajda böyle bir sistemin PlayStation için de gelme ihtimali olup olmadığı sorulduğunda Ryan, “Aslında bu konu hakkında duyurularımız olacak ama şimdi değil,” açıklamasını yaptı.

Oyun fiyatlarının artması oyuncuları tabii ki belli seviyede zorluyor ancak son yıllarda sunulan oyunların kalitesinin arttığını ve bunun için oyun geliştiren firmaların da ekiplerini ve teknolojilerini geliştirmek durumunda kaldığını düşünürsek bu artışın doğal olduğu söylenebilir fakat Jim Ryan’ın kendi stüdyosundan çıkan oyunlar için, “Biz herkesten daha iyi oyun yapıyoruz,” demesi de talihsiz bir açıklama olmuş. Kusura bakma Jim, senin konsolunu tercih edenlerin pek çoğu FIFA tutkunu, sadece God of War için almıyorlar, emin ol!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.