Oyun Haberleri

Patates Enerjisiyle Doom Oynanabilir Mi?

Equalo isimli YouTube kanalı, bu soruya bir cevap aradı ve buldu. Evet, Doom sadece patatesten üretilen elektrik enerjisiyle oynanabiliyor.

Bugüne kadar Doom’u birçok farklı cihazda oynandığını gördük. Araba ekranı, buzdolabı ekranı, org ekranı ve hatta hamilelik testinin minik ekranında bile Doom‘u çalıştırmayı başardılar.

Bu aslında yazılım ve donanım alanında test yapmak isteyen kullanıcılar için bir yarışma haline gelmiş durumda. Her geçen gün daha saçma alanlarda Doom’un çalıştırıldığını görüyoruz.

Equalo isimli YouTube kanalının sahibi, yaklaşık 45 kg ağırlığında patateslere gerekli elektrik aktarım bağlantılarını sağlayarak bir Raspberry Pi ile Doom’u çalıştırmayı başardı.

İşin teknik detayına girmek isteyenler için aşağıya konuyla alakalı videoyu bırakacağım ama yine de bahsedelim. Bir patatese, bakır ve çinko uçlu bağlantı yerleştirirseniz ufak miktarda elektrik üretilebiliyor. Çünkü biri pozitif yüklü elektrot, diğeri de negatif yüklü elektrot işlevi görüyor. İçerisinde fosforik asit bulunan patates kimyasal bir tepkime oluşturuyor. Patatesin potasyuma sahip olması sayesinde elektrotlar arasında bir elektrik akımı oluşuyor.

Equalo da bu basit teknik üzerinden ilerleyerek Doom’u başarılı bir şekilde çalıştırmış.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.