Oyun Haberleri

Palworld Geliştiricisi, Pokemon ve Nintendo Davasına Yanıt Verdi

Palworld yapımcısı Pocketpair, oyunla ilgili olarak Nintendo ve The Pokemon Company tarafından açılan patent ihlali davasına yanıt verdi. Çıkışından beri başarılarıyla adından söz ettiren Palworld, Nintendo ve The Pokemon Company tarafından açılan yeni davalarla karşı karşıya kaldı.

Hayatta kalma oyunu ocak ayı ile birlikte Steam’de listelerde zirvedeydi. Oyun içerisindeki karakterlerin görünüşü nedeniyle de “Silahlı pokemon” lakabını aldı. Bununla birlikte, Pokemon serisindeki mevcut yaratıklarla çok sayıda tasarım benzerliği hakkında sorularla da karşılaştı. Şimdi Palworld geliştiricisi Pocketpair, Nintendo’nun kendisinden yasal işlemle karşı karşıya.

YouTube player
Oyunun Fragmanı

Oyunun çıkışından beri konuşulan ana nokta oyundaki Pals tasarımlarının Pokémonlara çok benzemesiydi. Ocak ayında, Palworld piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra The Pokemon Company açıklama yaptı. Açıklamada oyunun adı geçmedi ancak “Ocak 2024’te piyasaya sürülen başka bir şirketin oyunuyla ilgili birçok soru” hakkında yorum yaptılar. Şirket son olarak şunu söyledi:

Pokemonlarla ilgili fikri mülkiyet haklarını ihlal eden her türlü eylemi araştırmak ve uygun önlemleri almak niyetindeyiz.

Şimdi bu açıklamalar geçmişte kalmışken Nintendo yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle söylendi:

Nintendo Co., Ltd. (Genel Merkez: Kyoto, Minami-ku, Japonya; Temsilci Direktör ve Başkan: Shuntaro Furukawa, ‘Nintendo’), The Pokemon Company ile birlikte 18 Eylül 2024 tarihinde Pocketpair, Inc. (Merkez: 2-10-2 Higashigotanda, Shinagawa-ku, Tokyo, ‘Davalı’) aleyhine Tokyo Bölge Mahkemesinde bir patent ihlali davası açmıştır. Bu dava, davalı tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen Palworld adlı oyunun birden fazla patent hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle ihlale karşı tedbir kararı alınmasını ve zararların tazmin edilmesini talep etmektedir. Nintendo, yıllar boyunca oluşturmak için çok çalıştığı fikri mülklerini korumak için Nintendo markasının kendisi de dahil olmak üzere fikri mülkiyet haklarının ihlaline karşı gerekli önlemleri almaya devam edecektir.

Palworld’ün Davaya Yanıtı

Bu sabah, Pocketpair topluluk yöneticisi ‘Bucky’ Discord uygulamasında Palworld ile ilgili davaya yanıt veren bir açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde:

Dün, patent ihlali nedeniyle şirketimize karşı bir dava açıldı. Bu davaya ilişkin bildirimi aldık ve patent ihlali iddialarına ilişkin uygun yasal işlemlere ve soruşturmalara başlayacağız. Şu anda, ihlal etmekle suçlandığımız belirli patentlerin farkında değiliz ve bu tür ayrıntılar bize bildirilmedi. Pocketpair, Tokyo merkezli küçük bir bağımsız oyun şirketidir. Şirket olarak amacımız her zaman eğlenceli oyunlar yaratmak olmuştur. Bu hedefimizi sürdürmeye devam edeceğiz çünkü oyunlarımızın dünya çapında milyonlarca oyuncuya neşe getirdiğini biliyoruz. Palworld bu yıl hem oyuncular hem de bizim için sürpriz bir başarıydı. Oyuna gelen inanılmaz tepkiler karşısında şaşkına döndük ve hayranlarımız için daha da iyi hale getirmek için çok çalışıyoruz. Palworld’ü geliştirmeye devam edeceğiz ve hayranlarımızın gurur duyabileceği bir oyun yaratmak için çaba göstereceğiz.

Açıklamanın devamında Bucky şunları da söyledi:

Bu dava nedeniyle oyun geliştirmeyle ilgili olmayan konulara önemli bir zaman ayırmak zorunda kalacak olmamız gerçekten talihsiz bir durum. Ancak, hayranlarımız için ve bağımsız oyun geliştiricilerinin yaratıcı fikirlerini sürdürmelerinin engellenmemesi veya cesaretlerinin kırılmaması için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Hayranlarımızdan ve destekçilerimizden bu haberin neden olduğu her türlü endişe veya rahatsızlık için özür dileriz. Her zaman olduğu gibi, Palworld ve Pocketpair’e devam eden desteğiniz için teşekkür ederiz.

Bu dava hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Nintendo ve The Pokemon Company haklı mı? Siz oyunda benzerlikler fark ettiniz mi? Düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.