Oyun Haberleri

Nintendo 64, 20 Yılı Geride Bıraktı!

nintendo-64-konsol-banner

Efsanevi oyun konsolu Nintendo 64, bugün itibariyle 20 yılı geride bırakmış oldu. Oyun dünyasına unutulmaz eserler bırakan Nintendo 64’ü şöyle kısaca bir analım istedik.

Bundan tam 20 yıl önce, 5. nesil oyun konsollarına yeni bir isim katıldı. Nintendo, Japonya pazarında ve tabii ki dünya pazarında Sony’nin Playstation 1‘i ile rekabet edebilmek için Nintendo 64’ü piyasaya sürdü.

23 Haziran 1996’da Japonya pazarına çıkan Nintendo 64, eylül ayı ile birlikte Kuzey Amerika’daki oyunculara da ulaştı. Sonraki aylarda peyderpey dünya pazarına da yayıldı. 2003 yılına kadar 32.9 milyon birim satan N64 birçok efsane oyunu da bizlere kazandırdı. Nintendo 64, 4 oyuncuya kadar aynı anda destek veren yapısı ve ergonomik oyun kumandası ile hafızalara kazınmış bir konsoldu.

nintendo-64-konsol-gorsel

Ev oyun sistemleri arasında kartuşları kullanan son konsol olan N64, Super Mario 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time ve GoldenEye 007 gibi başlıkların yayılmasını sağladı. Bu konsol ne yazık ki, ülkemizde geniş kitlelere hitap edemedi. Çünkü PS1 çoktan Türkiye pazarındaki yerini almıştı. Ama yine de N64’ü hatırlayan oyuncu kitlesi halen bir yerlerde var.

Nintendo’ya bu güzel konsolu için bir teşekkürü borç biliriz. Biraz da nostalji yapmak adına Mario Kart 64’ün tanıtım videosunu sizlerle paylaşıyoruz.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.