Oyun Haberleri

Monochroma Kickstarter’da!

monochroma-oyun-banner

Sizlere Monochroma oyunundan daha önce “Monochroma – Masalsı Bir Hikaye, Fantastik Bir Şehir, Esrarengiz Bulmacalar” başlıklı haberimizde bahsetmiştik. Oyun, Kickstarter’da destek toplamaya başladı bile!

Yüzde yüz Türk yapımı olan ve fantastik dünyası, esrarengiz bulmacaları ve tek renkten oluşan gizemli atmosferiyle dikkat çeken Nowhere Studios’un geliştirdiği Monochroma film, müzik, oyun, sanat ve neredeyse her tür yapımcıları toplu bağış sistemiyle destekleyen Kickstarter’da yer aldı.

monochroma-uzun-resimTüm dünyada ses getiren ve yabancı oyun yapımcılar tarafından da övgüler toplayan oyun bir dünya platformunda destekleyenlerini arıyor!
Yapımcılığını İstanbul merkezli oyun stüdyosu Nowhere Studios’un üstlendiği Monochroma, küçük bir çocuk ve onun küçük kardeşinin başrolde olduğu bir bulmaca oyunu olarak 2009’dan beri 4,4 milyonun üzerinde kişinin 863 milyon doların üzerinde bağış yaptığı Kickstarter’da. Film, müzik, oyun, sanat ve neredeyse her tür yapımcıların desteklendiği Kickstarter sayesinde şimdiye kadar 44 bin yaratıcı proje toplu bağış sistemiyle desteklenerek hayata geçti.

Sadece tek renkten oluşan Monochroma karamsar ve ürkütücü bir atmosferin yanı sıra 1950’li yılları andıran fantastik bir şehirde, bir robot fabrikasının etrafında geçen bir hikâye örgüsüne sahip. Evlerinden çok uzaklaşan iki kardeş, görmemesi gereken şeylerle karşılaşıyor ve bulundukları karanlık dünyanın sır perdesini aralayacak uzun bir yolculuğa çıkıyor. Oyun, anlattığı karanlık, masalsı ve dokunaklı hikâyeyi hiçbir söz veya yazı kullanmadan, sadece görselleriyle kendine has bir şekilde anlatıyor. Etkileyici ve eşi benzeri görülmemiş ortamlarda geçen oyunda bulmacalarsa, kendini sürekli olarak yenileyen bu ortamlarla, gerçekçi ve mantıksal bir şekilde harmanlanıyor.

Yabancı yapımcılardan Türk yapımı oyuna övgü!

Monochroma_1Monochroma tüm dünyada ilgi görürken yabancı oyun yapımcılarından da takdir topladı. Journey’nin Yapımcısı Kellee Santiago “Monochroma’nın karanlıklarında ve yağmurlarından kendimi kaybetmek için sabırsızlanıyorum!” derken Papo & Yo Kreatif Direktörü Vander Caballero ise “Batı’nın en iyi bağımsız oyun stüdyolarını bile zorlayacak, hayret verici bir oyun” dedi.

Monochroma 2013 Aralık ayında oyunseverlerle buluşacak ancak beklemek istemeyen ve projeye destek vermek isteyenler için Temmuz ayı boyunca Kickstarter’da yer alacak. Oyunu denemek isteyenler Kickstarter’dan oyunun demosunu ücretsiz olarak indirebilir ve bağış yaparak oyunun içinde kendi fotoğraflarıyla yer alabilirler.

Oyunun ücretsiz demosuna bu adresten veya buradan ulaşabilirsiniz.

Oyunun Kickstarter sayfasına ise buradan adresinden ulaşılabiliyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.