Oyun Haberleri

Marvel’s Guardians of The Galaxy Hak Ettiğinden Az Sattı

Marvel’s Guardians of the Galaxy beklentilerin çok üzerine çıkan muhteşem bir oyun. Ancak eleştirmenlerin ve oyuncuların tüm övgülerine rağmen Square Enix satışların düşük olduğunu söylüyor.

Marvel’s Guardians of the Galaxy, 2021 yılının en iyi oyunlarından bir tanesi. FRPNet’in 2021’in En İyi Oyunu olarak seçilmemiş olmasının duygusallığımızla çok alakası var. Disco Elysium Final Cut ve Mass Effect Legendary Edition dururken Marvel’ın oyununu yüceltmeyelim demiştik. Halbuki hikaye anlatımı, karakter yazımı, o muhteşem diyaloglar, müzikler ve eğlenceli dövüş mekanikleri ile Guardians of the Galaxy 2021 yılı oyun listelerini alt üst etmeliydi.

Açıkçası alt üst etti de. Steam’in Zengin Hikayeye Sahip Üstün Oyun Ödülü‘nü kazandı. Hem de Marvel’ın çıkardığı bir aksiyon oyunu olarak! Neredeyse her eleştirmen, her haber sitesi ve her inceleme yazısı oyunun muhteşem olduğunu söyledi. Steam’in 14 bin 600 oyuncusundan %95’i oyuna olumlu yorum yaptı. Hele seslendirmeler! Seslendirme sanatçıları da olağanüstü bir iş çıkarmışlar.

İşte biz oyuna bu kadar hayran kalmışken Square Enix‘in oyunun satışlarının beklentilerinin çok altında kaldığını söylemesi bizleri üzdü.

Türk oyuncuları açısından bakalım: Açıkçası oyunun fiyatı çok yüksek. 369 TL cüzdanları zorluyor. Üstelik oyunun Türkçe dil desteği de yok. Muhteşemliğinde hikayesinin payı bu denli büyük olan bir oyun için dil desteği çok önemli. Zaten oyun 10 farklı dilde seslendirme, 14 dilde de alt yazı desteğiyle gelmişti. Fiyatı da 60 dolar civarındaydı. Yani fiyat ve dil desteği, oyunun Türkiye’de az satmasını açıklasa da dünya genelinde az satmasını açıklamıyor.

MARVEL’S Guardians of the Galaxy

Marvel’ın popülerliğine rağmen düşük kalan satış miktarı oyundaki tasarım tercihleriyle alakalı olabilir. Eidos-Montréal MCU filmlerindeki Guardians of the Galaxy yerine çizgi romandaki karakter tasarımlarını tercih etmişti. Bu da belki MCU hayranlarını oyundan uzaklaştırmıştır. MCU filmlerinden hoşlanmayanlar da oyuna ön yargılı yaklaşmış olabilir.

Her halükarda oyunun muhteşem, harika ve çok eğlenceli olduğunu tekrar edelim. Oyunlarda konuşmaları ve ara sahneleri hızlıca geçmeyi tercih eden biri değilseniz Marvel’s Guardians of the Galaxy ona bir şans vermenizi hak ediyor. Hem de bunu MCU filmlerinden pek hoşlanmayan biri olarak söylüyorum!

Burada kaliteli bir iş çıkarmışlar. Bence satışlarının yükselmesini hak ediyorlar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.