Oyun Haberleri

LEGO Atari 2600 Resmen Duyuruldu

Nisan ayından beri söylentisi vardı ama bugün LEGO Atari 2600 doğrulandı. Bunu da çok duygusal ve güzel bir video ile duyurdular.

Twitter’da paylaşılan video, 1982’den Nick adındaki genç bir çocuğun Noel hediyelerini açarken çekilmiş bazı görüntülerini göstermeye başlıyor. “Atari olduğunu biliyorum! ATARRRRİİİİ!” diye haykırıyor. LEGO, daha sonra kendisine bir hediye vermek için bu Nick’in izini sürdüğünü söylüyor:

Ve işte karşımızda LEGO Atari 2600.

Ağustos ayında çıkacak olan set 240 dolarla raflarda yerini alacak. Nick tabii erkenden ve bedavaya kavuştu. Biz de Atari 2600‘ü ilk gördüğümüz yaşlarda böyle çığlıklar attık ama videoya çeken yoktu. 2.532 parçadan oluşan bu set, 80’li yılların çocuklarını oldukça mutlu edecek gibi duruyor. Aman parçaları kaybetmeyin, her blok on sent ediyor. Çevir bakalım Türk Liras… neyse. 😋

Atari 2600’ü hatırlamaya yaşınız yetmiyor olabilir. Tek söyleyeceğim şey, bir nesil video oyunlarıyla kendi evlerinde ilk kez böyle karşılaştı. O yüzden bu cihaz, oyun dünyası için büyük öneme sahip. Ben hâlâ 80’li yıllardan kalma bir tanesiyle oyun hayatıma devam ediyorum mesela.

Fotoğraf 2012’den kalma ama Atari hâlâ çalışıyor. 4K ekranda bile iş görüyor. 😂

LEGO Atari 2600, suni ahşap panelleri ve devasa kontrol tuşları ile orijinal tasarımı başarılı bir şekilde yansıtmış. Set, ikonik tek düğmeli joystick ve Adventure, Asteroids ve Centipede kartuşları ile birlikte gelecek.

Bu kartuşlar yalnızca kartuş olmanın ötesinde makinenin üstündeki yuvaya da sığıyor. Oyunlardan karakterler içeren küçük modeller de setin içinde yer alacak.

Konsolun üst kısmı da öne doğru kayarak 70’lerin oturma odasının küçük bir dioramasını, televizyonunda Atari oynayan bir Mini figürü ortaya çıkarıyor. Özleyenler için harika bir ortam doğrusu.

Fiyatı biraz yüksek. Bu fiyata temiz, çalışan bir Atari 2600 bulmanız çok olası ama bu nostaljiyi sadece sergilemek isteyenler için kaçırılmaması gereken bir set.

Kaynak: Kotaku

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.