Oyun Haberleri

Ghost of a Tale 2 Geliyor Olabilir

Ghost of a Tale, sıçanların hükmettiği bir dünyada şarkı söylemeyi seven bir farenin macerası. Fantastik macera (ve kısmen RPG) türündeki başarılı ve sevimli oyun 2022’de ikinci oyununa kavuşacak olabilir.

Ghost of a Tale neredeyse tek bir kişinin marifeti. Lionel Seith Gallat, bir fantastik fare RPG’si için destek toplamıştı. Gerçi oyun geliştirici olarak pek bir deneyimi yoktu. Fakat Despicable Me gibi animasyonlarda çalışmış bir isim olduğu için destekçileri ona güvendi. Hem Mouse Guard hayranları da bu fırsatı kaçıracak değildi tabii ki.

2013’teki Indiegogo kampanyasından 2 yıl sonra, 2015’te oyun çıktı. Fakat bilgisayara gelmesi 2018’i buldu. Ghost of a Tale ana karakterinin sevimliliğiyle öne çıkıyordu, evet. Fakat fantastik macera severleri de hayal kırıklığına uğratmayacak dolu dolu bir içeriğe de sahipti.

Aşağıdan fragmanını izleyebilirsiniz.

YouTube player

Ghost of a Tale

Oyunda Tilo adlı bard bir fareyi oynuyoruz. Sıçanlar Tilo’yu ve karısını tutuklamışlar ve ayrı zindanlarda mahkum etmişler. Tilo’nun da tek isteği karısının yanında olmak. Bu yüzden oyun sıçan gardiyanlarla dolu bir zindandan Tilo’nun kaçmasını sağlama göreviyle başlıyor. Fakat kısa sürede fark ediyoruz ki kaçtığımız zindan bir adada bulunuyor. Dolayısıyla karımızı bulabilmek için bir gemiye ihtiyacımız olacak.

Oyunda hem güzel bir hikaye, hem dövüş, hem de bulmaca bekliyor bizleri. Zindanın bulunduğu adada geziyor, bize yardımcı olacak fareler bulmaya çalışıyoruz. Hatta bazen yardım beklemediğimiz yerden, sıçanlardan bile gelebiliyor.

Ghost of a Tale’ın en sevimli yanlarından biri de Tilo’ya bir sürü farklı elbise giydirebilmemiz. Hem de bu elbiselerin hepsinin oyuna kattığı etkileşimler ve açtığı seçenekler farklı oluyor. Örneğin kafamıza mumluk koyduğumuz kostümümüzle karanlıkta gezebiliyor, ağır zırhımızın içindeyken sıçanların arasına karışabiliyoruz. Bu yüzden oyunda kostüm setlerini tamamlamak da gayet önemli oluyor.

Zindanın bulunduğu adanın kendi hikayesi var. Oranın efsaneleri, tarihi eserleri ve yıkıntıları da Tilo için önemli oluyor. Yani Ghost of a Tale oynarken yalnızca Tilo’nun ve dostlarının hikayeleriyle değil, tüm adanın hikayesiyle ilgili görevlerimiz olabiliyor. Dolayısıyla kendimizi kah ormanda ruh ararken kah lağımlarda yaratık avına çıkarken bulabiliyoruz.

Ne maceraydı!

Oyunun Diğer Güzel Yanları

Ghost of a Tale’ın büyük bir kısmının tek bir acemi geliştiricinin elinden çıktığını söyledim. Buna rağmen çok keyifli, akıcı bir oynanışı var.

Haritası gizli görevler ve eşyalar ile dolu. Eğer oyun haritalarında gezmeyi, her köşesini keşfetmeyi, eşyalar toplamayı ve bu eşyalarla yapabileceğiniz yeni yeni şeyler keşfetmeyi sevenlerdenseniz bu oyun sizi tatmin edecektir.

Kaldı ki bunları sevmeseniz bile oyundan keyif alma şansınız var. Çünkü Tilo’nun sevimli yürüyüşünü izlemek bile eğlenmek için yeterli aslında.

Mouse Guard’ı anımsatan orta çağ tadında fantastik bir evrende geçiyor oyun. İksirler, silahlar, gizlenerek hareket etme gibi fantastik macera oyunlarından beklediğimiz mekaniklerin hepsi var.

Görseller muhteşem, animasyonlar muhteşem, karakterler çok sevimli ve Tilo’nun şarkıları da güzel. Oynamayı bir kenara bırakıp animasyon film gibi izleseniz bile keyifli bir hikaye Tilo’nunki.

Oyun ortalama 15 saat sürüyor. Yani sizden çok zaman talep etmiyor. Arasında çocukların da yetişkinlerin de olduğu oyuncularından %91 olumlu yorum almayı da başardı. Yani oyunu deneyenlerin çoğu oyundan gayet memnun kaldı. Fiyatı da gayet uygun, Steam’de fiyatı 40 TL olsa da indirimle 20 TL’ye düşebiliyor.

İkinci Oyun Söylentileri

Ghost of a Tale çok güzeldi. Daha fazla oynayabilecek olsak oynardık da muhtemelen. Yine de yıllardır oynayabileceğimiz daha fazla içeriğin gelebileceğine dair hiçbir iz yoktu ortada. Ta ki 31 Aralık’a kadar.

Oyunun Twitter sayfası “Happy New Ears” mesajıyla bir görsel paylaştı. Yani “Yeni mutlu kulaklar” mesajı attı. Onun altında da Tilo’nun kulaklarının gölgesini görüyoruz. Görseldeki kapı ve duvarlar ilk oyunun görsellerine benziyor. Dolayısıyla bunun sadece Ghost of a Tale dilinde bir yeni yıl kutlaması olması mümkündü. Fakat oyunun geliştiricisi Gallat, mesajı netleştirdi.

2022’de oyunun hayranlarını fareli bazı gelişmelerin beklediğini söyleyen bir yorum yazdı. Bu gelişmenin bir remaster olması pek mümkün durmuyor. Dolayısıyla bir DLC ya da ikinci bir oyun bekliyoruz. Hem, neden olmasın ki?

Siz ilk oyunu oynadınız mı? Beğendiniz mi? Sizce ikinci oyun mu gelir yoksa bir DLC mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.