Oyun Haberleri

Gamescom 2022 Açılış Gecesi – Tüm Duyurular

Gamescom 2022‘nin 2 saate yakın süren açılış gecesinde duyurulan tüm oyunları sizler için derledik.

Bu sene de ekranlarımızın başına geçtik, Geoff Keighley sunuculuğunda Gamescom’ın meşhur açılış gecesine kilitlendik. Pandemi nedeniyle 2 senedir ağırlıklı olarak uzaktan etkinliklerle gerçekleşen, “Fuar devri kapanıyor mu?” korkularını iyice körükleyen Gamescom bu sene nihayet yüz yüze etkinlikleriyle yuvası Köln’e dönüş yaptı. Hazırsanız kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için hızlıca öne çıkan duyurulara göz gezdirelim.

Everywhere

YouTube player

Gecenin açılışını yapan Everywhere, duyurularda bilim kurgu fırtınası kopacağının habercisi gibiydi. Oyuna dair çok ipucu içermeyen, kısa oyun içi görüntülerden oluşan bir fragmanla duyurulan oyun Build A Rocket Boy tarafından geliştiriliyor. Çıkış tarihi ise 2023.

Dune: Awakening

YouTube player

Birkaç sene önce “Baştan aşağı Dune içeriğine boğulacağız” deseler inanmazdık herhalde. Dune: Spice Wars’un ardından şimdi de hayatta kalma odaklı açık dünya MMO’su Dune: Awakening duyuruldu. Gördüğüm yorumlarda MMO olmasının oyuncuları karamsar bir ruh haline soktuğu izlenimine kapıldım ama “Fear is the mind killer” monoloğuyla açılan Sandworm kesmeli fragmanın heyecan uyandırmadığını söylemeye kalkarsak fena çarpılırız. Halihazırda beta sürecinde olan oyun Funcom tarafından geliştiriliyor, çıkış tarihi ise belirsiz.

Hogwarts Legacy

YouTube player

Yapım süreci yılan hikayesine dönenler kervanından Hogwarts Legacy ise bir şekilde ilerleme kaydetmeyi başarmış. Karanlık sanatlara odaklanan yeni fragmanda Hogwarts’ın karanlık yüzüne yakından bakıyoruz. Oyun 10 Şubat 2023 tarihinde PlayStation 4, PlayStation 5, PC, Xbox One, Xbox Series X ve Nintendo Switch’de, kısacası tüm platformlarda piyasaya çıkacak.

New Tales From The Borderlands

YouTube player

Çıktığı dönem büyük başarıya imza atan ve bizleri Borderlands dünyasının derinliklerine taşıyan Tales from the Borderlands’de yeni oyununa kavuşuyor. Gearbox imzalı New Tales from the Borderlands ile üç kişilik bir ekibin dünyayı kurtarma yolculuğuna ortak olacağız. Ekim ayında tüm platformlar için çıkacak.

Wyrdsong

YouTube player

Gecenin (en azından benim için) en akılda kalıcı duyurularından biri kesinlikle Wyrdsong’du. Kısacık, gizemli bir fragmanla duyuruldu, neyin ne olduğu hakkında çok fikrimiz yok şu an. Ama Fallout 3, Fallout: New Vegas, Skyrim, Dragon Age: Inquisiton, Fallout 4 ve The Outer Worlds’de çalışmış, sektörün tecrübeli RPG geliştiricilerinden oluşan Something Wicked Games’in imzasını taşıyor olması nedeniyle kesinlikle yakın takibe alınması gerekenlerden.

The Callisto Protocol

YouTube player

The Callisto Protocol’un en detaylı oynanış videosu dün gece hayranlarla buluştu. Eski usul “uzaydaki dehşetler” temasını dibine kadar hissettireceği belli olan oyun 2 Aralık’ta çıkışını yapacak.

Gotham Knights

YouTube player

Fiyat etiketiyle yurdum oyuncusunu üzen Gotham Knights’dan Harley Quinn başta olmak üzere kötü karakterlere odaklanan yeni fragman geldi. Çıkış tarihi ise sürpriz bir şekilde erkene çekildi: oyun 21 Ekim’de çıkış yapacak.

Where Winds Meet

YouTube player

FPS drop’lu fragmanıyla dikkat çeken (maalesef) Where Winds Meet Çin kültüründen ilhamla hazırlanan yeni bir RPG. Çıkış tarihi ve platformlarıyla ilgili duyuru yapılmadı.

Lies of P

YouTube player

Lies of P tartışmasız gecenin en çok heyecanlandıran yapımlarından biriydi. Pinokyo temasıyla dikkat çeken oyunun Soulslike olacağı açıklandı, 2023’te çıkacak ve çıktığı gün Game Pass’de olacak.

Phantom Hellcat

YouTube player

Hack and lash sever bünyelere şifa olacağa benzeyen Phantom Hellcat bol oynanış görüntüsü içeren kısa bir fragmanla duyuruldu. Çıkış tarihi henüz belli değil, PC ve konsollar için piyasaya çıkacak.

Goat Simulator 3

YouTube player

Oyun dünyasının en matrak işlerinden Goat Simulator da ikinci ama üçüncü oyunuyla Gamescom’daydı (evet). Halihazırda ön siparişe açık olan oyun 17 Kasım 2022’de bizlerle olacak.

Return to Monkey Island

YouTube player

Bir neslin gönlünde taht kuran Monkey Island yeni oyunuyla 19 Eylül’de, yani “Uluslararası Korsan Gibi Konuşma Günü”nde PC ve Nintendo Switch için satışa çıkacak.

Killer Klowns From Outer Space: The Game

YouTube player

1988 yapımı korku filmi Killer Klowns from Outer Space’den uyarlanan oyun palyaço fobisi olan bünyelerin tadını kolaylıkla kaçıracağa benziyor. Beta başvuruları halihazırda açık, 2023’te bizlerle olacak.

High on Life

YouTube player

Rick and Morty’den tanıdığımız Justin Roiland’ın imzasını taşıyan yeni FPS’ten ufak bir boss dövüşü oynanışı yayınlandı. 13 Aralıkta çıkışını yapacak.

The Lords of the Fallen

YouTube player

From Software oyunlarını gereğinden fazla andıran The Lords of the Fallen, 2014’de çıkan aynı adlı oyunun devamı niteliğinde olacak ve PC’ye ve yeni nesil konsollara çıkacak. Çıkış tarihi belirsiz.

Stranded: Alien Dawn

YouTube player

Tehlikeli ve yabancı bir dünyada hayatta kalmaya çalışan koloni mensuplarıyla oynayacağımız yeni hayatta kalma – simülatör oyunu Stranded: Alien Dawn Ekim ayında erken erişime açılacak.

Under the Waves

YouTube player

Parallel Studios ve Quantic Dream’in imzasını taşıyacak olan Under the Waves gecenin en şık duyurularından biriydi. 2023 yılında çıkacak olan oyun, bizleri uçsuz bucaksız okyanusların derinliklerine taşıyacak.

Atlas Fallen

YouTube player

Fazlasıyla gaz bir fragman eşliğinde duyurulan Atlas Fallen’da büyü, bir nebze yüksek teknoloji ve kadim sırlarla bezeli bir çöl dünyasına adım atacağız. Yarı açık dünyalı bir RPG olacağı açıklanan oyun 2023’te piyasaya çıkacak.

The Outlast Trials

YouTube player

Outlast serisinin ilk çok oyunculu oyunu Outlast Trials, bu sene kapalı betaya girecek.

Moonbreaker

YouTube player

Dünyası, çok sevdiğimiz Brandon Sanderson’ın imzasını taşıyan Moonbreakers “Masa üstü minyatür oyunlarını video oyunlarına taşıma” fikrinden doğmuş. Strateji ve kart oyunu mekanikleriyle öne çıkan oyun 29 Eylül’de erken erişimde olacak.

Homeworld 3

YouTube player

Homeworld 3’ün yeni fragmanında filolarla devasa uzay gemilerine saldırı stratejilerine yakından bakıyoruz.

The Expense: A Telltale Series

YouTube player

Son yılların en sevilen bilim kurgu dizilerindendi The Expanse. Bitti diye üzülmeyin çünkü yolculuk bu sefer oyunla devam edecek, 2023 yazına kadar dişinizi sıkmanız kafi.

Scars Above

YouTube player

İzlerken niyeyse “Uzayta geçen Lara Croft” enerjisi aldığım Scars Above da Gamescom’ın yeni oyun duyurularındandı. Çıkış tarihi belli değil, PS4, PS5, XBOX Series X ve S ve Pc için piyasaya çıkacak.

Dead Island 2

YouTube player

Senelerdir sesi soluğu çıkmayan Dead Island 2 büyük bir sürpriz yaparak Gamescom açılış gecesinin assolisti olarak ortaya çıktı. Lenny Kravitz’e benzeyen aşırı derecede havalı bir abimizin “Markete uğramaya gittiği” fragmanda çıkış tarihi de duyuruldu: 3 Şubat 2022.

Bonus: Hideo Kojima Podcast’i

YouTube player

Eylül ayında Spotify’da podcast yapmaya başlayacakmış Kojima Bey Hazretleri. Oyun duyurusu beklerken gelen ilginç bir sürpriz olarak iliştirelim şuraya.

Gamescom 2022, 28 Ağustos’a kadar Köln’de oyunseverlerle buluşacak. Fuarı yakından takip etmek isteyenleri Instagram hesabımıza bekleriz!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.