Oyun Haberleri

Fable Oyununa da Lionhead Studios’a da Güle Güle…

fable-legends-banner

Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre, çok uzun süredir geliştirilen ve bir o kadar uzun süredir de beta aşamasını terk edemeyen Fable Legends ve oyunun yapımcısı Lionhead Studios’un fişi çekildi.

Fable Legends betası 13 Nisan tarihinde sona erecek ve halihazırda beta erişimi bulunan oyuncular o tarihe kadar oyunu oynayabilecek, yeni oyuncu alımı ise yapılmayacak. Fable Legends resmi olarak iptal edilmediyse de geliştirmesi sona erdi ve eğer bir mucize olmazsa yakın bir tarihte (muhtemelen hiçbir zaman) bu oyunu oynayamayacağız, oyunculara da geri ödeme yapılacak.

fable-legends

Lionhead Studios da gidiyor…

İlk defa 15 yıl önce Black & White adlı oyunla tanıdığımız ve sevdiğimiz Peter Molyneux tarafından kurulan firma, zaman içinde Fable serisine de imza atıp kalplerimize yerleşmişti hatırlayacağınız üzere. Her ne kadar Peter Molyneux’nun oyun duyuruları sırasındaki tutkulu vaatleri çoğunlukla gerçeğe dönüşmediyse de “he Peter emmi he” diye diye kendisine kulak vermeyi sürdürdük zaman içinde. 2006 yılında Microsoft tarafından satın alınan Lionhead Studios’un Peter Molyneux ile yolları 2012 yılında ayrılmıştı.

Yaklaşık 100 kişinin akıbeti henüz belirsiz, ancak Microsoft’un çekicinden nasibini alan sadece Lionhead Studios değil. Oldukça ümit veren bir proje olan Project Knoxville’i geliştiren Danimarka bazlı Press Play’de gelen son açıklamalara göre kapatılmış durumda.

lionhead-studios

Çoğu zaman hayallerimizle oynadıklarını düşünsek de hayatımızın bir bölümünde iz bırakmayı başardı Lionhead Studios, yolları açık olsun diyelim. Oyuncular halen Age of Empires’ın yapımcısı Ensemble Studios ve Flight Simulator’ün yapımcısı Aces Studio’nun kapatılmasını içlerine sindirememişken bu karar Microsoft hanesine yazılan bir diğer eksi puan olacak aynı zamanda.

Yazan: Kürşat Zaman
Kaynak: LEVEL

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.