Oyun Haberleri

E3 Kalıcı Olarak İptal Edildi

E3 iptal edildi! Electronic Entertainment Expo (E3), bir dönemin devasa oyun etkinliği olarak bilinen ve video oyun endüstrisinin vitrini olarak görev yapan etkinlik, ana şirketi Entertainment Software Association (ESA) tarafından sonsuza dek iptal edildi.

Zorluklar ve Başarısız Girişimler

Gönderiyi Twitter’da görüntüleyebilirsiniz

E3, uzun bir geçmişe sahip olsa da, son birkaç yılda bir dizi zorlukla karşılaştı. Bu yıl gerçekleştirilen canlandırma çabasının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ESA Başkanı ve CEO’su Stanley Pierre-Louis, The Washington Post’a yaptığı açıklamada, “E3’ü sona erdirmeye karar verdik” dedi.

Değişen Endüstri Dinamikleri ve Yeni Fırsatlar

Sony, EA ve Nintendo gibi büyük şirketlerin yıllık etkinlikten çekilmesi, kendi bağımsız etkinliklerini düzenlemeyi tercih etmeleri ve yeni rakiplerin ortaya çıkması E3’ün düşüşünü hızlandırdı. COVID-19 salgını, etkinliği daha da olumsuz etkiledi. Pierre-Louis, “Sektörümüzün hayranlara ve ortaklara ulaşmak için sahip olduğu yeni fırsatlar göz önüne alındığında yapılması gereken doğru şey bu” diyerek, değişen endüstri dinamikleri ve dijital mecralardaki yeni fırsatlara vurgu yaptı.

Gelecek Planları ve Yeniden Keşif

E3’ün geleceği belirsizliğini koruyor. 2022 ve 2023 fuarları tamamen iptal edilirken, gelecek yıllar için “tamamen yeniden keşfinin” 2025’te yapılacağı belirtiliyor. Bu süreçte kongre organizatörü ReedPop’un da E3’ü yeniden canlandırma girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı.

E3’ün iptali, oyun endüstrisinin dinamiklerindeki değişimleri ve dijital platformların etkinliklere olan etkisini gösteren önemli bir dönemeç olarak kaydedilebilir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.