Oyun Haberleri

Death Stranding’in Hakkında Yeni Bilgiler Var!

Hideo Kojima’nın uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı yeni oyunu Death Stranding için uzun bir fragmanla birlikte yeni bilgiler paylaşıldı.

Konami ile yaşadığı anlaşmazlık sonrasında firmadan ayrılan Hideo Kojima’yı, Sony havada kapmıştı. Kojima’nın oyun sektörüne sağlayacağı yenilikçi bakışı kullanmak isteyen Sony, bu ünlü yapımcıya da tam destek sağlamıştı.

Adına kurulan Kojima Productions oyun stüdyosu, Sony adına özel bir oyun geliştiriyor. Bir süredir kapalı kapılar ardından geliştirilmeye devam eden Death Stranding hakkında daha fazla bilgiye geçtiğimiz günlerde ulaştık.

Bir fragmanla birlikte oyunun atmosferi, oynanabilirliği ve hikayesine ilişkin ilk bilgiler açıklandı. Hikayeye göre dünyamız büyük bir felaket sonrasında yok olmanın eşiğine gelmiştir. Doğaüstü güçlerin kol gezdiği gezegenin kurtulabilmesi için insanlığın beraber çalışması gerekmektedir.

Hideo Kojima, hikayeyi ölüm ve yaşam arasında kurduğunu açıklamıştı. Hikayenin başrolü olan ve Norman Reedus tarafından canlandırılan Sam Porter Bridges, bu iki çizgi arasında gidip gelirken insanlığın da son umudu olan bir paket taşımakla yükümlüdür. Sam’in kucağında taşıdığı kapsül içerisindeki bebeğin en anlama geldiğini henüz bilmiyoruz.

Benim aklıma Children of Men (2006), 12 Monkeys (1995) ve American Cyborg: Steel Warrior (1993) filmleri geldi. Bu filmlerin ortak temasında insanlığın yaşadığı kısırlık dönemi işlenmişti. Belki de Kojima’nın ana karaktere yüklediği bu görevde, bebek insanlığın yeni umudunu simgeliyordur. Sonuçta kendisi imgelerle oynamayı seven bir yönetmen.

Filmin oyuncu kadrosu da pek ilgi çekici. Oyuncu kadrosu diyorum çünkü resmen büyük bütçeli bir Hollywood filminde bulacağımı kadar ünlü aktör ve aktris var. Norman Reedus ve Mads Mikkelsen başrolleri paylaşırken, Lindsay Wagner, Lea Seydoux, Guillermo del Toro ve Troy Baker gibi isimleri de oyunda görebileceğiz.

Sony, hareket yakalama teknolojisinin yanı sıra gerçekçi fotoğraflama adında yeni bir teknolojiyle bu oyunu geliştiriyor. Oyun için hazırlanan yeni grafik motorunun sunduğu kaplama ve ışıklandırma efektleri sayesinde, bu ünlü oyuncuların modellemelerinin de fazlasıyla gerçekçi olduğunu söylemem gerek.

Death Stranding 8 Kasım 2019 tarihinde Playstation 4 konsoluna özel olarak gelecek. Ön sipariş fiyatı 429.00 ₺ olarak açıklandı. Fiyatı ülkemiz için biraz yüksek olsa da son zamanlarda yaşayacağımız en farklı oyun tecrübelerinden birini göreceğimiz için bu paraya da değeceğini düşünüyorum.

GÜNCELLEME: (30 Mayıs 2019 – 21:25) Oyunun Türkçe altyazı desteği ile çıkacağı açıklandı.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.