Oyun Haberleri

Death Stranding 5 Milyon Satış Barajını Geçti!

Kojima Productions tarafından yapılan yeni duyuruya göre, Death Stranding küresel çapta 5 milyon kopya sattı. Duyuruyla birlikte yeni gelecek The Director’s Cut sürümü için de açıklamalarda bulundular.

Birçok tartışmaya neden olan ancak yayınlandığı 2019 yılında birçok ödülü de Kojima Productions ofisine taşıyan Death Stranding için şu aralar yeni bir sürüm üzerinde çalışılıyor. Bir süre önce Hideo Kojima’nın resmi Twitter hesabıyla eş zamanlı olarak duyurulan The Director’s Cut, orijinal oyunda bulunmayan birçok mekaniği beraberinde getirecek.

Kojima Productions, 24 Eylül 2021 tarihinde PS5 konsoluna özel olarak çıkarılacak sürümün üzerindeki çalışmalarına devam ederken, Death Stranding için de önemli bir duyuruda bulundu. Oyunun çıkışının üzerinden iki yıl geçmesinin ardından Death Stranding’in 5 milyon satış barajını aştığı duyuruldu.

Aslında birçok AAA klasmanındaki oyun, bu satış barajını daha kısa sürelerde aşabiliyor. Örneğin GTA V, ilk üç gün içerisinde 16.5 milyon adet; COD: Modern Warfare 2 ilk ayı içerisinde 10 milyon adet; Animal Crossing: New Horizons ilk yılı içerisinde 9 milyon adet satmayı başarmıştı. Death Stranding’in 5 milyon barajını aşması için iki yıl beklemesi gerekti.

Bu elbette kötü bir haber değil. Kojima’nın, Konami’den ayrılığının ardından bu kadar deneysel yapıda bir oyun yapıp (Tartışmalara neden olsa bile), bu kadar çok satmayı başarmış olması takdire şayan. Oyun zaten o kadar beğenildi ki, PS5 için özel bir sürümün çıkacağı duyuruldu.

Kojima Productions’ın Yayın Şefi Jay Boor, GameIndustry.biz websitesine verdiği röportajda, Death Stranding’in kullandığı Social Strand mekaniğinin daha da geliştirileceği üzerinde durdu. Boor, “Death Stranding’in temel mekaniği, özel biçimde tasarlanmış bir eş zamansız multiplayer özelliği olan Social Strand sistemi, yeni sürümde daha da geliştirilmiş bir biçimde karşınıza çıkacak.” sözlerine yer verdi.

Death Stranding: The Director’s Cut, birçok yeni ekipman, yan görev ve farklı mekan içeriği sunacak ve sadece PS5 platformuna özel olarak gelecek.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.