Oyun Haberleri

Cyberpunk 2077’nin İlk Detayları Belli Oldu

1990 yılında yayınlanan Cyberpunk 2020 isimli masaüstü FRP sistemini temel alan ve bundan dijital oyuna uyarlanan Cyberpunk 2077 ile ilgili fragmandan sonra da ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı. Oyunun geliştiricisi CD Projekt RED, oyunla ilgili ufak bilgileri paylaştı.

Öncelikle oyunun first person RPG olacağı açıklandı. Yani oyunu karakterimizin gözünden göreceğiz. Stüdyonun Witcher gibi üstün bir başarısından sonra yeni oyunun da Third-Person, yani karakteri dışarıdan görebildiğimiz bir bakış açısına sahip olacağını düşünüyordum doğrusu.

► Cyberpunk 2077 Videosundaki Gizli Mesaj

Şunu da belirteyim, oyun FPS olmayacak. Oyuncu dilimize pelesenk olmuş FPS tabiri, “birinci şahıs bakış açısına sahip” demek değil, “birinci şahıs nişancı” (First Person Shooter) demek. Yani Call of Duty, Battlefield, Counter-Strike gibi elimize silah alıp sağa sola ateş ettiğimiz birinci şahıs bakış açısına sahip oyunlara FPS denir; Cyberpunk 2077 oyunu First Person RPG olacak, Shooter değil.

Başka Neler Var?

Bununla birlikte CD Projekt RED ekibi oyunun, esinlendiği kökler olan masaüstü FRP’ye sadık kalacağını belirtircesine Cyberpunk 2077’nin açık dünya, hikaye anlatımıyla ilerleyen bir rol yapma oyunu olacağını söyledi. Bu açıklama aslında oyunda oldukça özgür olacağımızın bir belirtisi.

V kod adlı bir kiralık katili canlandıracağımız oyunda Cyberpunk’ın en kaotik metropolü olan Night City‘de bulunacağız. Ayrıca V kod adlı karakterimizin detaylarını da kendi istediğimiz gibi şekillendirebileceğiz. Ayrıntılı bir karakter yaratma paneli olacağını belirten firma; karakterin cinsiyetine, görünüşünün detaylarına ve hatta karakterin geçmiş hikayesine kadar ineceğimizi belirtiyor. Görünüş derken saçından dövmesine kadar ayrıntılara kadar düzenleyebileceğiz.

Tıpkı bir FRP oyununda olduğu gibi karakterin geçmişinin ve hatta belki cinsiyetinin bile rol yapmayı ve haliyle oyunu etkileyeceğini düşünüyoruz. 

Karakter yaratırken, cyberpunk türündeki RPG oyunu Shadowrun’daki gibi Street Samurai, Shaman veya Decker gibi bir sınıf seçmeyeceğiz. Oyun içinde yaptıklarımız ile yeteneklerimiz gelişecek ve karakterimiz şekillenecek. Ayrıca Shadowrun’da olduğu gibi vücudumuza, arttırmak istediğimiz yeteneklerimize uygun siber parçalar takabileceğiz. 

Kararlar Önemli!

Cyberpunk 2077’nin ısrarla bir rol yapma oyunu olduğu vurgulanıyor. Night City’de pek çok kişiyle konuşacak, bu kişilerden bir şeyler öğrenip görevler alacak ve söyleyeceklerimizle hikayeyi de şekillendireceğiz. Hatta duyumlarımıza göre alacağımız kararlar hikaye gidişatını şekillendirmekle kalmayacak oyunun sonunu da etkileyecek.

Night City’de Sadece Gece Olmayan Yaşayan Dünyası

Adı bizi yanıltmasın, Night City’de sadece gece yok. Oyunda gece ve gündüz döngüsü olacak. Hatta hava bazen güneşli, bazen puslu, bazen yağmurlu bile olacak. Bu da açık dünya bir oyunda yaşayan bir atmosfer yaratmak için önemli etkenlerden birisi.

Tabii oyunda bol bol NPC de olacak. Tıpkı Witcher’da olduğu gibi tüm dünyayı kurtarmak gibi bir görevden ziyade hikaye odaklı bir yapı göreceğiz. Bol bol da yan görev ve yan karakter göreceğimiz belirtiliyor. Oyunda motorsiklet ve araba gibi taşıtları da kullanabileceğiz. Belki aksiyon dolu kovalamaca anları bile yaşanabilir, kim bilir…

Oyunun ne zaman çıkacağı bilinmiyor ancak 6 senedir bekliyoruz, bir o kadar daha beklemeye kalbimiz dayanmaz. Bir duyuma göre de 2018 sonuna kadar oyunun çıkması planlanıyor.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.