Oyun Haberleri

Cyberpunk 2077 Geliştiricileri Çalışma Sürelerini Uzattı

CD Projekt RED yönetiminden gelen bildiriyle, Cyberpunk 2077 geliştirici ekibi haftalık çalışma sürelerini altı güne çıkardı.

Son birkaç yıldır oyun dünyasında sıklıkla duyduğumuz bir terim var: Crunch. Oyunun söz verilen çıkış tarihinde piyasaya sürülmesi adına, tüm geliştirici ekibin fazla mesai yapması ve izinsiz çalışması anlamına geliyor.

Birçok önemli firmanın bunu yaptığı ve çalışanların hem fiziksel, hem de psikolojik olarak yıprandığı yönünde bir sürü haber çıkmıştı. Bu konu hakkında önemler alınması, oyun dünyasındaki işçilerin haklarına yönelik düzenlemeler yapılmasına dair konuşmalar da halen sürüyor.

Bu sürece giren son firmalardan biri de CD Projekt RED oldu. Stüdyonun başındaki isim Adam Badowski, çalışanlara mail yoluyla ulaşarak Cyberpunk 2077’in çıkışının sağlanabilmesi için haftada altı gün çalışılması gerektiğini paylaştı. Daha öncesinde firmanın bu tarz durumlara karşı olduğu ve çalışanlarına insancıl yönde yaklaşacakları açıklanmıştı. Fakat şimdi durumlar değişmiş.

Badowski, yazdığı mail içerisinde, “Bu karardan doğabilecek tüm tepkilerin sorumluluğunu üstleniyorum. Daha öncesinde ‘crunch’ için söylediğimiz şeylerin aksine hareket ettiğimizin farkındayım. Bunun bir cevap olmadığının da bilincindeyim. Fakat durumun sürdürülmesi adına tüm olasılıkları uzatmamız gerekiyor.” sözlerine yer vermiş.

Adam Bodawski

Bu durum elbette stüdyoya yönelik beklentileri ve düşünceleri de değiştirmiş olabilir. Oyuncunun ve çalışanların yanında olan, daha modern bir alan sağlayan CD Projekt RED, oyunun yetiştirilmesi adına çalışma saatlerini uzatmış olması, o hiç sevilmeyen firmalar listesine girdiği anlamına geliyor? Yoksa bu sadece geçici bir süreç mi?

Bir yandan da bu yıl iki kere ertelenen Cyberpunk 2077’nin tekrar ertelenebileceği söz konusu. Yetişmeyen noktalar varsa ve süreç yeterli değilse, 19 Kasım‘da çıkacak oyun bir kez daha ertelemeyle karşılaşabilir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.