AYBABTUOyun Haberleri

CD Projekt RED; 3 Witcher Oyunu, Yeni Bir Cyberpunk ve Yepyeni Bir Oyun Üzerinde Çalışıyor

CD Projekt RED, 3 yeni Witcher oyunu, yeni bir Cyberpunk oyunu ve yepyeni bir oyun dahil olmak üzere beş yeni oyunun kod adlarını ve kısa açıklamalarını duyurdu.

Twitter’da yayınlanan duyuruya göre CD Projekt RED, hem sıfırdan kendi oyunlarını geliştirdiklerinden hem de eş zamanlı olarak birden fazla tam boyutlu oyun geliştirdiklerinden bahsetti. Aynı zamanda şirket, “gelecekteki projelerin çoğuna çok oyunculu modu da ekleyeceğini” belirtti.

Bu aynı zamanda, yeni The Witcher oyununun o evrende geçen tek yeni oyun olmayacağını öğrendiğimiz ilk anı işaret ediyor.

Oyunların Kod Adları Duyuruldu

Duyurulan 5 oyun şu şekilde;

Orion – “Cyberpunk serisini daha ileriye taşıyacak ve bu karanlık geleceğin evreninin potansiyelinden yararlanmaya devam edecek olan bir sonraki Cyberpunk oyunumuzun kod adı.” Orion, ABD’de kurulan yepyeni bir CD Projekt stüdyosu tarafından geliştirilecek.

Polaris – “Yakın zamanda ön üretimde olduğunu duyurduğumuz The Witcher oyun serisindeki bir sonraki yapımın kod adı. Bu yeni bir destanın başlangıcı. Polaris’ten sonra iki Witcher oyunu daha yayınlamayı ve yeni bir AAA RPG üçlemesi oluşturmayı hedefliyoruz.” Tam üçlemenin “altı yıllık bir süre içinde” piyasaya sürülmesi amaçlanıyor.

Canis Majoris – “Polaris ile başlayan yeni Witcher destanından ayrı, tam teşekküllü bir Witcher oyunu. Geçmişte Witcher oyunlarında çalışmış deneyimli geliştiriciler tarafından yönetilen harici bir stüdyo tarafından geliştirilecek.” Şu anda bu proje üzerinde hangi geliştiricinin çalıştığı belli değil.

Sirius – “[The Molasses Flood] tarafından geliştirilen, The Witcher evreninde geçen ve CDPR desteğiyle oluşturulan oyunun kod adı. Maceralar ve görevler de sunan bir hikaye de dahil olmak üzere tek oyunculu bir deneyimin üzerine çok oyunculu oyun sunan geçmiş yapımlarımızdan farklı olacak.”

Hadar – “CDPR içinde sıfırdan yaratılan üçüncü, tamamen farklı yepyeni oyunun kod adı. Proje, yaratıcı sürecin en erken aşamalarında, yani henüz herhangi bir oyun geliştirmiyoruz ancak yalnızca bu yeni oyun temeli üzerinde çalışıyoruz.”

Şirketten Açıklamalar Geldi

Canis Majoris, listedeki CD Projekt için belki de en merak uyandıran farklı proje. Şu anda bilinmeyen bir geliştirici tarafından harici olarak geliştirilen strateji duyurusunda şunlar söylendi,

Bu, Grup dışında geliştirilen bu tür ilk ürünü. Ancak bu, oyunun kalitesinin şirket içi üretimlerimizin gerisinde kalacağı anlamına gelmez. Teknolojik açıdan bakıldığında, Polaris için oluşturulan araç seti ile birlikte Unreal Engine 5’i kullanacak. Yakında ek duyurular gelecek.

YouTube player

Canis Majoris, Netflix’in Cyberpunk: Edgerunners‘ın başarısından sonra hem oyunlarda hem de TV, çizgi roman gibi farklı mecralarla ortaklarla çalışmaya istekli olan yeni açılmış bir CD Projekt stüdyosu tarafından hazırlanıyor. CFO Michał Nowakowski şunları söylüyor,

Amacımız, kalite gereksinimlerimizi karşılayabilecek ve hayranlarımız için değerli deneyimler sunabilecek deneyimli ortaklarla çalışmaktır. Bunu, markalarımızla etkileşim kurmanın yeni ve heyecan verici yollarını yaratmak ve ayrıca dahili ekiplerimizin bizi bir şirket olarak harekete geçiren şeye, devrim niteliğindeki rol yapma oyunları geliştirmeye odaklanmasını sağlamak için yapıyoruz.

Yepyeni bir oyunun kod adı olan Hadar, şu anda yeni bir bilgi sunmuyor ancak Nowakowski şunları söylüyor,

Bu fikirle birkaç yıl önce ilgilenmeye başladık. Erken aşama çalışması 2021’de başladı ve -tarihimizde ilk kez- yepyeni bir oyun fikri üzerine çalışıyoruz. Oyun tamamen CD Projekt RED bünyesinde şekilleniyor. Şu anda hâlâ temel kavramlar üzerinde çalıştığımızı ve bu yeni franchise için zemin hazırladığımızı anlamanızı istiyoruz.

Daha önce The Witcher ve Cyberpunk oyunları, birisi roman serisi diğeri de RPG sistemi üzerinden şekillenip dijital oyun haline getirilmişti. Hadar, tamamen stüdyo içerisinde çıkan bir fikir gibi görünüyor.

Haber, CD Projekt’in aynı anda Witcher ve Cyberpunk oyunlarını geliştirmeye başlayacağını ve aynı zamanda kendi evrenlerindeki oyunlar üzerinde çalışmak için The Molasses Flood‘u satın alacağını duyurmasının ardından geldi.

CD Projekt RED’in elinden çıkacak yeni RPG oyunları yolda. Yaşanan son Cyberpunk 2077 sıkıntılarından sonra umarım başarılı işler sunarlar. Şimdiden heyecanla beklemeye başladım.

Kaynak: IGN

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.