Oyun Haberleri

Beevolution – Arı Kovanını Koruyun!

Beevolution oyun banner

Arı kovanınızı canınız pahasına koruyun! Sizi yok etmek isteyen arılara karşı üstün yeteneklerinizi, becerilerinizi, gizli silahlarınızı ve hızınızı kullanarak hayatta kalın!

2013 yılının başlarında kurulan Aesis Game Studio‘nun mobil platformlar için geliştirdiği ilk oyunu Beevolution, bugün itibariyle hem Apple hem de Android markette görücüye çıktı.

Kullandığı oyun motoru dahil olmak üzere %100 yerli yapım olan bu oyun genel mobil oyunlardan çok daha farklı bir oynanış dinamiğine sahip. Bu yönüyle kullanıcılara özel bir eğlence sunmayı amaçlamakta.

Beevolution iphoneAndroid ve iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlar üzerinden oynanabilen Beevolution, adından da belli olduğu gibi arılar üzerinden giden bir hikayeye sahip. Kovanlarında zor şartlarda çalışan işçi arılarımızın bir hata sonucunda özgürlüklerini elde edebildiklerini fark etmeleriyle oyunumuz başlamakta. Bu hata, çalışan işçilerimizden birinin yanlışlıkla elinde bulunan kazmasını petek yerine bağlı olduğu zincire vurmasıyla gerçekleşiyor. Kopan zincir ile birlikte artık uçabildiğini ve özgürce hareket edebildiğini fark eden bu işçi arımıza, onu gören diğer işçiler de katılıyor ve bu, onların özgürlük sürecinin başlangıcı oluyor. Hep birlikte zincirlerini kırıp kovandan kaçarak özgürlüklerine kavuşuyor ve kendilerine ait bir kovan kuruyorlar. Ancak bu durum, kraliçe arımızın hiç işine gelmiyor ve onları tekrar ele geçirmek için askerlerini yolluyor. Oyuncumuz bu noktada devreye girerek bu savunmalarında işçi arılarımıza eşlik etmekte.

Beevolution iphoneOldukça naif bir konuya sahip bu oyunla birlikte işçi arılarımızın özgürlük mücadelesine 21 Kasım’dan itibaren oyuncular katılma imkanı bulacaklar!

Oyun dinamiği olaraksa karşılarına daha önce hiç gelmemiş bir oynanış gelecek. Konu olarak işçi arılarımızın tek istediği huzur ve özgürlük olduğundan dolayı savaş yanlısı değiller. Sadece kendilerini savunuyorlar. Bu nedenden dolayı bizim kendimize özel cephanemiz bulunmamakta. Yani eğer size saldırılmasa zaten savaşmayacaksınız. İşte tam bu noktada oyuna farklı bir dinamik olarak karşılıklı ateş ederek mücadele etmek değil, size ateş eden asker arıların kurşunlarına dokunarak onlarla mücadele etme üzerine kurulu bir oynanış giriyor. Aynı zamanda bu kurşunları yakalayıp aşağı veya yukarı sürükleyerek hedef almanız da mümkün. Bir yandan size saldıran asker arılarla mücade ederken, bir diğer yandan sürekli olarak yenilenen asker arıların üssünü yok etmeniz lazım. Üssü yok ederken aynı zamanda belli bir süreniz bulunmakta. Elbette oyuncuya çok da sert davranmayıp hem oyun içerisinde ona yardımcı olabilecek power up’lar, hemde üssü olan kovanını geliştirme imkanı sunuluyor. Bu şekilde oyuncu kazandığı skorlar ile gerek kendi kovanını geliştirebilir, gerekse power up alarak zor durumlarla başa çıkabilir.

Beevolution Aesis ve Beevolution’ın Hikayesi

2013 yılının başlarında Aesis’in kurucuları olan Ahmet Uğur ve Evrim Kaya bir araya gelerek ilk oyun tasarımlarını çıkarmaya başlıyorlar. Şirketin oluşumu ise Nisan ayında resmiyete bağlanıyor ve ODTÜ Teknokent içerisinde bulunan METUTECH – ATOM’da (Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi) açılıyor. Ahmet ile Evrim zaten oyunlara aşık insanlar olarak, en büyük hayalleri oyunların yapım sürecinde bulunmak. Bu hayal ise şirketin doğuşunun ve vizyonunun ilhamını oluşturmakta. Böylece Aesis için gündelik, lokal, basit ticari oyunlardansa, gerçekten kaliteli ve bir oyuncu olarak her daim gururlanacağı işler çıkarmak misyon oluyor. Ardından yaklaşık olarak 5 yıldır oyun dünyasında gerek oyuncu, gerek ise geliştirici tarafında yer alan Özgüncan Gümrah’ın sanat tarafında katılımıyla; Aesis, ana kadrosunu oluşturuyor ve yola başlıyor. Oyun yapım sürecinde ise ses ve müzik kısmında Bahadır Arslan’ın ekibe dahil olması ile kadro son halini alıyor.

Oyun ise bugün Apple Store ve Google Play’de yerini aldı. Bu Beevolution için elbette bir son değil. Sürekli olarak yeni oluşumlar ile oyun güncelliğini koruyacak. Şu an bile üzerinde düşünülmüş ve hazırlanmış pek çok farklı süpriz ileriki zamanlarda sizleri bekliyor…

Oyunun Android sürümüne buradan, iOS sürümüne ise buradan ulaşabilirsiniz. Üstelik tamamen ücretsiz!

İyi oyunlar!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.