Oyun Haberleri

ASUS Republic of Gamers Yeni ROG Ally X Konsolunu Tanıttı

ASUS Republic of Gamers (ROG), oyun dünyasını yeniden şekillendirecek yeni el konsolu ROG Ally X el konsolunu tanıttı. Bu yeni model, arttırılmış depolama, bellek, pil ve kumanda kolları dahil olmak üzere birçok donanım iyileştirmesiyle geliyor. Windows el oyunlarını yeni zirvelere taşıyan ROG Ally X, oyunculara hareket halindeyken mükemmel bir oyun deneyimi sunmayı vaat ediyor.

ROG Ally X ön

Daha Fazla Depolama, Daha Hızlı RAM, Daha Uzun Pil Ömrü

ROG Ally X, kullanıcı geribildirimlerini merkeze alarak birçok önemli dahili bileşenini güçlendiriyor. Yeni model, 1 TB M.2 2280 SSD ile geliyor ve bu, kullanıcıların tüm oyunlarını saklaması için yeterli alan sağlıyor. Ayrıca yeniden tasarlanmış anakart sayesinde, kullanıcılar depolama alanlarını daha büyük sürücülerle kolayca yükseltebiliyor.

ROG Ally X arka

Bu depolama yükseltmesine ek olarak, ROG Ally X 24 GB LPDDR5X-7500 RAM ile donatıldı. AMD Ryzen™ Z1 Extreme işlemcisi, video RAM’ini cihazın sistem RAM’i ile paylaşıyor. Bu sayede, modern oyunların yüksek çözünürlüklü, gerçekçi dokular için daha fazla VRAM kullanmasıyla, 24 GB sistem belleği kullanıcıların yeni nesil AAA oyunlarda daha iyi performans elde etmesine olanak tanıyor.

İlgili Makaleler

Son olarak, ROG Ally X 80 Wh kapasiteli bir pil ile donatıldı. Bu, önceki modelin iki katı kapasiteye sahip olan bu pil, kullanıcıların prizden uzakta daha uzun süre oyun oynamasını sağlıyor. Pil ömründeki büyük iyileşmeye rağmen, cihaz sadece 70 gram daha ağır ve ağırlık dağılımı mükemmel bir şekilde ortalanmış durumda, bu da cihazı kullanırken daha hafif hissettiriyor.

Güncellenmiş Kontroller ve Bağlanabilirlik

ROG Ally X konsol

ROG Ally X, kullanıcı konforunu artırmak için daha derin tutamaklara ve daha yuvarlak bir şekle sahip. Yeniden tasarlanmış kasası ve yeni siyah rengiyle dikkat çeken cihaz, ergonomik açıyla düzenlenmiş düğmeler ve kollar sayesinde tetiklere basmayı kolaylaştırıyor. Arkadaki makro düğmeleri de kazara basmaları azaltacak şekilde yeniden tasarlandı.

Kumanda kolları, uzun süreli kullanım için daha dayanıklı hale getirilmiş ve D-Pad, dövüş ve retro oyunlar için daha hassas sekiz yönlü giriş sağlıyor. Kullanıcıların büyük çoğunluğunun talep ettiği daha fazla evrensel G/Ç bağlantısı da sağlanmış durumda. Orijinal XG Mobile bağlantı noktası, biri Thunderbolt™ uyumlu olmak üzere iki USB-C® bağlantı noktasıyla değiştirildi.

ROG Ally X detay

Her Yönden Geliştirilmiş Termaller

ROG Ally X, yeni bataryaya uyum sağlamak için %23 daha küçük, ancak hava akışını iyileştirmek için %50 daha ince fan kanatları kullanan yeni fanlara sahip. Fan muhafazasındaki iki yeni tünel, havayı yukarı ve cihazın üst kenarındaki ek, üçüncü bir egzoz çıkışına yönlendiriyor. Bu yeni termal çözüm, cihazın içinden %24 daha fazla hava hacminin itilmesini sağlayarak, yalnızca dahili bileşenleri değil, aynı zamanda 6°C’ye kadar daha soğuk olan dokunmatik ekranı da soğutuyor. Bu sayede, oyuncular daha rahat ve uzun süreli kullanım sağlayabiliyor.

ASUS ROG Ally X Teknik Özellikleri

İşletim SistemiWindows 11 Home
Ekran 7” FHD (1920 x 1080) 16:9, 500 nits brightness, 100% sRGB, Corning® Gorilla® Glass Victus™ with Gorilla® Glass DXC coating, touchscreen, 120 Hz refresh rate, 7 ms response time, AMD FreeSync Premium
CPU AMD Ryzen™ Z1 Extreme Processor (“Zen4” architecture with 4 nm process, 8-core /16-threads, 24 MB total cache, up to 5.10 GHz boost)
GPU AMD Radeon™ Graphics (AMD RDNA™ 3, 12 CUs, up to 2.7 GHz, up to 8.6 Teraflops)
Bellek 24 GB LPDDR5X on board (7500 MHz dual channel)
Depolama Up to 1 TB M.2 2280 NVMe™ PCIe® G4x4 Value SSD
I/O Ports 1 x Audio combo jack 1 x Micro SD Card reader (UHS-II, 312MB/s) 1 x USB-C® supports USB 3.2 Gen 2 (DisplayPort™ 1.4 with FreeSync support, Power Delivery 3.0 (Input: 20V/5A, Output 5V/1.5A)) 1 x USB4® (Thunderbolt™ 4 compliance, DisplayPort™ 1.4 with FreeSync support, Power Delivery 3.0 (Input: 20V/5A, output:5V/3A)
Ses 2-speaker system with Smart Amplifier Technology Dolby Atmos® AI noise-canceling technology Hi-Res Audio certification Built-in array microphone
Pil 80 Wh
Güç Kaynağı USB-C®, 65W AC Adapter, Output: 20V DC, 3.25 A, 65 W, Input: 100~240V AC 50 / 60 Hz universal
Boyutlar 28.0 x 11.1 x 2.47 cm
Ağırlık 678 g
ASUS ROG Ally X Teknik Özellikleri

ROG Ally X, oyunculara hareket halindeyken daha iyi bir oyun deneyimi sunmak için donanım ve tasarımda önemli iyileştirmeler sunuyor. Arttırılmış depolama kapasitesi, hızlı RAM, uzun pil ömrü ve geliştirilmiş termal yönetim ile bu yeni model, oyunseverlerin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor. ASUS Republic of Gamers, ROG Ally X ile el oyun konsollarında çıtayı yükseltiyor ve oyun dünyasında yeni standartlar belirliyor. Cihazın yaz sonunda doğru Türkiye’deki oyuncularla buluşması bekleniyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.