Oyun Haberleri

Sızıntılar Doğru Çıktı: Assassin’s Creed Mirage Duyuruldu

Serinin Bağdat’ta geçecek yeni oyunuyla ilgili tüm söylentileri sizler için derledik. Sızıntılardaki Assassin’s Creed 1 Remake haberi ve “köklere dönüş” vurgusu oldukça dikkat çekici.

“Ezio Üçlemesi” ile efsaneler ligine giren ve o günden bugüne oyun dünyasının en tartışmalı (ve en sevilen) serilerinden biri olmayı sürdüren Assassin’s Creed şimdi de sızıntılarla gündemimize bomba gibi düşmüş durumda.

Artık gelenek haline geldiği üzere önce serinin yeni oyunuyla ilgili büyük bir sızıntı geldi, ardından oyun basınının en kulağı delik ismi Jason Schreier haberleri doğruladı, ardından oyun resmen duyuruldu ortalık tam anlamıyla bayram yerine döndü. Sebebiyse RPG elementleriydi, Origins‘le başlayan “Hidden Ones” üçlemesiydi derken iyice çorbaya dönen seri için “köklere dönüş” sinyalleri verilmesiydi. Gelin hep birlikte tüm sızıntılara göz gezdirelim, bunun serinin geleceği için ne ifade ettiğini konuşalım.

Tanıdık Bir Yüz

Assassin’s Creed Mirage‘ın ana karakteri önceki oyun Valhalla‘dan tanıdığımız Basim Ibn Ishaq olacak. “Gerçek Basim” ile ilgili bilgilerimiz oldukça kısıtlı, zira Valhalla’da gördüğümüz Basim Isu ahalisinden “Loki“nin reenkarnasyonuydu ve zihni onun tarafından ele geçirilmiş bir haldeydi. Gerçek Basim’le ilgili doğruluğundan emin olduğumuz bilgiler Abbasi Halifeliği’nde doğduğu ve yolunun Hidden Ones ile kesişmesiyle Suikastçılar dünyasına adım attığından ibaret. Mirage da işte bu noktada başlayacak: Abbasi Halifeliği’nin 860-870 yılları arasındaki kargaşa döneminde Basim’in gençliğini oynayacak, hırsızlık yaparak geçirdiği günlere ve ardından Hidden Ones’la olan yolculuğuna şahit olacağız.

Mirage’da Loki de yer alacak. Sızıntılara göre kendisi çeşitli vizyonlar aracılığıyla Basim’e gözükecek, böylece zihnini nasıl ele geçirdiğini de öğrenmiş olacağız. Loki/Basim Valhalla’nın modern zaman hikayesinde Layla’yı manipüle ederek Hermes Trismegistus’un Asası‘nı kullanarak yeniden doğmuş, Rebecca ve Shaun aracılığıyla modern zaman Suikastçılarının içine sızmayı başarmıştı. Bu bağlamda eskisi kadar ağırlık verilmeyen Modern Zaman hikayesi için de önemli bir oyun olacak Mirage.

Köklere Dönüş Diyorduk

Gelgelelim sızıntıların en heyecan yaratan kısmına. Origins-Odyssey-Valhalla üçlemesinin eski hayranları en çok sinir eden bölümü muhtemelen RPG elementleriydi. Eski Mısır, Antik Yunan ve Vikingler dönemlerini başarıyla yansıtmasına karşın bu üç oyun da seriyi Witcher 3 ile başlayan RPG fırtınasının içine atmıştı. Birbirinden çok da farklı olmayan yeni dövüş mekanikleri, seçimlerin büyük fark yaratmadığı bir hikaye anlatımı, yetenek ağacı, büyük ama boş açık dünya gibi öğeler başlangıçta hoşumuza gitse de nihayetinde içimizi baymıştı. İyi oyunlar olsalar da basit tabirle “Assassin’s Creed gibi hissettirmiyordu”.

Yakarışlarımızı duyan Ubisoft Mirage ile büyük değişiklikler getirecek. Sızıntılara göre en büyük ilham kaynakları efsanevi suikastçı Altair İbn-La’Ahad ile tanıştığımız Assassin’s Creed 1.

  • RPG elementlerini unutun: Yeni oyunda diyalog seçimi, cinsiyet seçimi ve seviye atlama sistemi olmayacak.
  • Valhalla’daki yakın dövüş odaklı vahşi oynanış yerini gizlilik odaklı oynanışa bırakıyor.
  • Eagle Vision yeniden sahneye çıkarken son üçlemeyle gelen “drone bird” sistemi de kullanılmaya devam edecek.
  • Basim’in ana silahı “String Dagger” adlı yeni bir silah olacak.
  • Açık dünya yerinde AC1’deki gibi birbirinden dağlar, çöller ve nehirlerle ayrılmış şehrimiz olacak.

Ek Paketler

Sızıntılarda iki adet ek paket göze çarpıyor. İlki “Konstantinopolis” ek paketi. Oyunun çıkışından birkaç ay sonra yayınlanması planlanan bu ek pakette Valhalla’daki ana karakterimiz Eivor’un ayrı atadan olma abisi Sigurd‘un ve Basim’in tanışma hikayesini oynayacak, Revelations’ın ardından bir kez daha İstanbul’a döneceğiz.

İkinci ek paketse “The Forty Thieves“. Sızan görseller arasında posteri de yer alan bu ek pakette bildiğimiz “Kırk Haramiler”e karşı mücadele edeceğiz. Oyunun atmosferinde bol miktarda Binbir Gece Masalları rüzgarı eseceğinin sinyallerini veriyor gibi.

Assassin’s Creed 1 Remake

Sızıntıların en güzel sürpriziyse Assassin’s Creed 1 Remake. Bilgilere göre Ubisoft hazır Orta Doğu dolaylarına dönerken eldeki assetleri değerlendirerek efsanenin başlangıcına yeni bir soluk getirmekteymiş. Mirage’ın Season Pass içeriğine ek olarak, yani Mirage’la aynı zaman diliminde çıkacağı söyleniyor. Lafı açılmışken Mirage’ın planlanan çıkış tarihinin de 2023 Bahar dönemi Nisan ve Haziran ayları arası olduğunu ekleyeyim.

Bir Assassin’s Creed Infinity Vardı Sanki, Ne Oldu Ona?

Halihazırda geliştirme sürecinde olduğunu uzun süredir bildiğimiz Assassin’s Creed Infinity de ilerleme kaydetmeye devam ediyor. Son üçlemede oyunlara entegre edilen “Live Service” sisteminin temel alınacağı Infinity tek bir dönem ya da bölgeyle sınırlı kalmayacak, hatta yapımcılara göre birden fazla AC oyunu arasında geçişler yapacak. Zamanla evrilmeye ve gelişmeye devam edecek olan Infinity’nin bu bağlamda biraz Fortnite biraz GTA Online yaklaşımını benimseyeceği söyleniyor. Yayın takviminde “Rift’ten (Mirage’ın kod adı) sonra” yer alan oyunla ilgili detaylı bilgiler 2023 sonu – 2024 başı civarı duyurulmaya başlanacaktır.

Assassin’s Creed: Mirage ile ilgili detaylı bilgilerin 10 Eylül’de gerçekleşecek Ubisoft Forward’da duyurulması bekleniyor, ilk fragman da muhtemelen orada gelecektir. Ne dersiniz, sizce Mirage seriyi eski günlerine geri götürebilecek mi?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.