Oyun Haberleri

Amazon, Yeniden Yüzüklerin Efendisi MMO Oyunu İçin Çalışmalara Başladı

Daha önceki başarısız denemenin ardından Amazon, bir sonraki Yüzüklerin Efendisi oyununu şirket içinde geliştirmeye hazırlanıyor.

Amazon, Orta Dünya’nın her karış toprağından sonuna kadar faydalanmaya kararlı görünüyor. Yüzüklerin Efendisi için ödediği telif hakkını sonuna kadar çıkarmayı planlayan Amazon yeni Yüzüklerin Efendisi oyunu üzerine çalışmaya başladı.

The Lord of the Rings MMO Amazon

Amazon Games ve Yüzüklerin Efendisi haklarına sahip Embracer Group, Orta Dünya’da geçen yepyeni bir MMORPG geliştirmek için bir ortaklık duyurdu.

Henüz adı belli olmayan oyun, Amazon’un diplomatik açıdan sarsıntılı bir lansman yaşayan önceki MMO’su New World‘ün arkasındaki ekip olan Amazon Games‘in kendi Amazon Games Orange County stüdyosu tarafından geliştirilecek. Yeni Orta Dünya MMO’su, New World ile aynı Azoth Engine ile geliştirilecek ancak Amazon’un “New World’den farklı ve Orta Dünya atmosferine uygun bir şey sunmayı” amaçladığı yeni bir biçimde geliştirilecek. Ekibin, New World’ün Azoth Engine’in yeni nesli için, Orta Dünya’yı ele alırken heyecan verici yeni olasılıkların kilidini açacak bazı büyük planları da varmış.

Bu ne Orta Dünya’da geçen ilk MMO (Standing Stone Games tarafından geliştirilen Lord of the Rings Online 2007’den beri oynanıyor) ne de Amazon’un bir Yüzüklerin Efendisi MMO’su üzerinde çalıştığını duyurduğu ilk oyun. The Rings of Power‘ın piyasaya sürülmesinden önce Amazon, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi olaylarından önce geçen, şirketin kendi MMO’su üzerinde çalışmak üzere Çinli geliştirici Leyou Technologies ile birlikte çalışacağını duyurmuş, ancak anlaşma Leyou’nun Çinli dev Tencent tarafından satın alınmasıyla sonuçlanmıştı. Sonrasında da duyurulan proje iptal edilmişti.

Yüzüklerin Efendisi The Lord of the Rings

Amazon Games Başkan Yardımcısı Christoph Hartmann bir basın açıklamasında şunları söyledi;

Dünyanın en sevilen fantastik eserlerinden birine dayanan bir MMO inşa etmek için fırsat yakaladığımız için çok heyecanlıydık, bu yüzden ilk anlaşmanın nihayetinde başarısız olması kalbimizi kırdı. Tolkien’in dünyasını ve projesini o kadar sevdik ki bir gün masaya geri getirme olasılığından asla vazgeçmedik. Dolayısıyla, Embracer Group ve Middle-earth Enterprises’daki dostlarımız işe koyulmamız için bize resmen yeşil ışık yaktıklarında duyduğumuz mutluluğu tahmin edebilirsiniz.

Oyunun, Orta Dünya’nın hangi döneminde geçeceği belli değil. The Rings of Power döneminde İkinci Çağ’da mı yoksa Yüzük Savaşı dönemi olan Üçüncü Çağ’da mı geçeceğini göreceğiz. Belki de bu kez, Orta Dünya’nın geniş ve karmaşık tarihinin en büyük hak sahiplerinden ikisi arasında doğrudan bir işbirliği göz önüne alındığında, işler gerçekten yolunda gitmeye daha uygun görünebilir.

Kaynak: Gizmodo

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.