Haberler

Neverwinter Online Ağır Ağır Geliyor

Neverwinter Online

Daha önce 24 Ağustos 2010 tarihinde sitemizde, 2011 sonunda yayınlanacağını duyurduğumuz Neverwinter Online oyunu ile ilgili Neverwinter Onlinedetaylar yavaş yavaş gün ışığına çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Heroes of Neverwinter oyunu ile de her yanımız Neverwinter olacak sanırım.

Los Angeles’ta yapılan E3 fuarında Neverwinter Online’ın videosu ilk kez yayınlandı. Videonun yayınlanmasıyla birlikte oyunun internet sitesi de açıldı. Önceden de belirttiğimiz üzere R.A. Salvatore‘un “Neverwinter Efsanesi” adlı, ilk kitabı “Gauntlgrym” isimli kitap olan serisinden uyarlanacak olan oyun Unutulmuş Diyarlar evrenini de geniş bir alanda ele alacak gibi görünüyor.

Daha önce Eberron‘da geçen Dungeons and Dragons Online oyunu FRP kitlesinden çok fazla oyuncuyu kendine çekememişti fakat uzun yıllardır büyük bir hayran kitlesine ev sahipliği yapan Unutulmuş Diyarlar sayesinde bu oyunun daha başarılı olacağı öngörülüyor.

Neverwinter Online Screenshot

Oyunun hikayesi kısaca şu şekilde;
Faerûn’un büyülü ve gizemli topraklarını tamamen değiştiren Büyübozumu (Spellplague) üzerinden yüz yıl geçmiştir. Güçlü imparatorluklar düşmüş, büyük şehirler yok olmuş ve yerlerini yaratıklar tarafından yaşam yeri haline getirilmiş harabelere ve yeniden yaşam alanlarını inşa etmeye çalışan ve hayatta kalmaya çalışan kişilere bırakmıştır.

Neverwinter şehri, Kuzey’in Mücevheri, tanrılar tarafından kutsanmış görünüyordu. Kılıç Sahili’nin neredeyse tamamı harap olmuşken, Neverwinter ayakta kalmayı başardı. Fakat, bu olay kaçınılmaz kıyametin sadece basit bir ertelemesiydi… Yaklaşık 75 yıl sonra, volkanik patlama, yaşayan her şeyi yokederek şehrin üstünü lav, tüf ve küllerle kapladı.

Bugün, Neverwinter eski ihtişamının çoğunu yeniden kurdu. Hayatta kalanlar, düşmüş şehirlerini yeniden inşa ediyor ve miraslarını yaşatmaya çalışıyor. İnsanlar, cüceler ve elfler birlikte çalışarak yeni Neverwinter’ı kuruyorlar. Fakat dünyanın karanlık yerlerinde planlar yapan karanlık güçler bütün hepsini yok etmeye hazırlanıyor…

Neverwinter Online Screenshot

Oyun sisteminin DotA (Defense of the Ancients) şeklinde olacağını düşünüyoruz; fakat karşınızda oyuncu yerine bilgisayar tarafından belirlenmiş düşmanlar ve bir Bölüm Sonu Canavarı (End Game Boss). Yani Co-Op adı verilen online sistemi uygulanacak. Daha önceden hazırlanmış haritaları seçip 5 kişi bu oyuna dahil olacağız ve o bölümü bitirmeye çalışacağız. Bunun dışında yeni duyurulan bir gelişme ise, kendi haritalarımızı hazırlayıp arkadaşlarımızı yepyeni maceralara zorlayabilmek olacak.

Henüz çıkış tarihi, fiyatı ve sistem gereksinimleri belli olmasa da Dungeons & Dragons 4th Edition kurallarının benimseneceği belli.

Oyunun konsept çizimleri için buraya; ekran görüntüleri için buraya bakabilirsiniz.

Oyunun E3 Fuarında Yayınlanan Fragmanı:

Oyunun resmi web sitesi: http://www.playneverwinter.com

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.