Haberler

NeoTroy Games, 6 Oyunu Daha Oyunculara Sunuyor

Dünyanın en başarılı kutu ve kart oyunlarını Türkçe olarak oynamamızı sağlayan ve bu oyunları lisanslı bir şekilde ülkemiz oyuncularıyla buluşturan NeoTroy Games, dünyaca ünlü 6 oyunu daha Türkçe olarak bizlerle buluşturdu.

Oldukça popüler olan Çiziver, Epik Büyü Savaşları, Otokrat, Patika, Truva ve Kayıp Diyarlar oyunları artık Türkçe olarak oynanabilecek.

Çiziver

Çiziver; kaybedeni veya kazananı olmayan, herhangi bir çizim kabiliyeti gerektirmeyen, fazlasıyla eğlenceli bir parti oyunu. Oyunun temel mekaniği kulaktan kulağa oyununun çizimli modeli diye düşünebilirsiniz. Kartlardaki kelime ve cümleler üzerine, oyunu daha da keyifli kılmak için, çokca düşünüldü. Kalabalık toplanabilen gruplar için kesinlikle öneririz.

Çöp Adam Çizerlerin Oyunu!

Çiziver Nedir?

Bu oyunda oyunculara, rastgele olacak şekilde bir kelime veya cümle verilir. Herkes kelimesini ya da cümlesini çizer ve defterini yanındaki arkadaşına verir. Ardından herkes çizimlere bakar ve çözmeye çalışır. Eğer anlamlandıramıyorsa hayal gücünü kullanır, tahminini yazar ve oyun bu şekilde devam eder. Herkesin defterinin kendisine ulaşmasıyla oyun sona erer. Herkes sırayla defterindeki ilk kelimenin evrimini diğer oyunculara gösterir ve sayfalar tek tek incelenir. Bundan sonrası biz diyelim tufan, siz deyin kahkaha fırtınası… Komiklikler şakalar…

Ne Değildir?

Çiziver bir ressamlık oyunu değildir ve sanat çalışmaları için kullanılamaz. Troy Games olarak bu gibi durumları tasvip etmemekle birlikte, çöp adam seviyesindeki çizimlerin bizler için daha makbul olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çiziver oynayanların, sanatı sanat için değil halk için yapma prensibini benimsemiş olması gerekir. Cin Aliler, M harfinden martılar, 62’den tavşanlar, ev-dere-dağ-güneş kombinasyonlu resimler, bizim sizlerden beklediğimiz standartlardaki çalışmalardan bazılarıdır.

  • 4 – 8 Kişilik
  • 15 dk.
  • 8+ Yaş

Çiziver oyununu hemen buradan satın alabilirsiniz.


Epik Büyü Savaşları

Epik Büyü Savaşları’ndaki amaç, rakiplerinizi 3’lü büyü kombinasyonlarıyla eleyerek ayakta kalan son büyücü olabilmek. Oyunun çizimleri çok başarılı ancak esprili olmasının yanında şiddet de içeriyor. Kartlar yine Munchkin’deki gibi yerel kültüre uyarlanmış ve oldukça eğlenceli. Çeviri ile ilgili dönüşler şu an için çok olumlu. Fantastik tema seven arkadaşlarımıza öneririz.

Kaotik ve korkunç bir büyü savaşına hazır mısın?

Arkadaşının beynini büyülerle dağıtmaya cesaretin var mı?!?
 
Savaşçı Sihirbazlar’ın ölümüne bir mücadele içerisinde olduğunu, hatta şu anda bile yüzlerce büyü savaşının yaşandığını biliyor musun?

‘Neden savaşıyoruz?’ diye sorabilirsin. Daha önce de bunu merak edenler olmuştu. Papatya tarlalarında el ele koşturabildiğin bir dünya değil bu ne yazık ki! Amansız büyü savaşları söz konusu! Hayatta kalmanın tek yolu kendini ispatlamak. Bunun için ne yapmamızı isterdin peki sevgi pıtırcığı? İp mi atlayalım? Bu savaşta sadece en dehşet verici, en güçlü olan büyücünün ayakta kalabileceğini sakın unutma!

Savaşçı bir sihirbaz olarak, üçlü büyüleri birleştirerek milyonlarca* büyü kombosu gerçekleştireceksin. Büyülerin, dostlarını yerinden hoplatabilir ya da tam tersi olup, senin ellerinde patlamasına neden olabilirsin. Bu tamamen senin maharetine kalmış. Büyücü rakiplerinin suratına suratına heybetli büyüler salacak ve ne pahasına olursa olsun, ayakta kalan son büyücü olmaya çalışacaksın! Olay sadece yapacağın büyülerle de sınırlı değil! Büyülü eşyaların var ve onlar, sana bu mücadelede yardımcı olacak. Kısaca olacak olan şey şu; siz büyücüler, birbirinizi parçalara ayıracak ve bu işten çılgınca zevk alacaksınız.

Kuru Kafa Dağı’nda, epik büyülerinle muhteşem bir büyü savaşına hazır mısın? Son büyücü olmayı başarabilecek misin!?!

Orjinal ‘Epic Spell Wars’ oyununun lisanslı Türkçe versiyonudur.

  • 2 – 6 Kişilik
  • 30 dk.
  • 18+ Yaş

Epik Büyü Savaşları oyununu hemen buradan satın alabilirsiniz.


Otokrat

Otokrat oyunu ile geçen sene tanıştık ve çok başarılı bulduğumuz için portföyümüze kattık. Oyunda 4 farklı tipte, farklı değerlere sahip kart mevcut. Elinizdeki kartı ya başkente ya da şehrinize oynuyorsunuz. Şehrinize oynadığınızda, bu kart size puan olarak geri dönüyor. Başkente oynadığınızda ise her bir kart tipinin size sağladığı özel bir yetenek oluyor ve bu aksiyon oyundaki herkesin düzenini bozabiliyor. Oyunda sürekli bıçak sırtında ilerlemeniz gerekli çünkü başkentteki kart değerini geçerseniz şehrinizdeki bütün kartlar ıskartaya (çöpe) gidiyor. Eğer başkentteki değerden de uzak kalırsanız bu sefer puan toplayamıyor ve raund sonunda başkentten bonus kartı çekemiyorsunuz… Oyun mekaniği basit ancak derinliği fazla. Oyun sırasında verilen kararlar oldukça zorlayıcı ve sürekli bıçak sırtı kararlar almanız gerekiyor. Blöf, strateji sevenler için taktik dolu bir oyun olarak tavsiye ederiz.

Şehrinizin kaderi sizin ellerinizde!

Bir tarafta, her türlü yaptırım gücünü elinde bulunduran ve devleti ”demir yumruk” edasıyla yöneten bir otokrat… Diğer tarafta ise siz liderler… Şehrini, otokratın baskısından kurtarıp, özgürlüğüne kavuşturmak isteyen özgürlük savaşçıları. Ancak sadece bir lider şehrinin hayalini gerçekleştirebilecek.

Yetiştirdiğiniz insan kaynaklarını kendi şehrinizde değerlendirerek şehrinizin refahını arttırabilir veya başkentte görevlendirerek sizin şehriniz için gizliden gizliye çalışmalar yürütmesini sağlayabilirsiniz. Ancak dikkatli olmalısınız! Eğer istihbarat, din, bilim veya ekonomi alanlarında başkenti gölgede bırakırak ön plana çıkarsanız, otokratın yaptırımlarına boyun eğersiniz…

Otokrat oyununda kazanabilmek için sürekli bıçak sırtında ilerlemeniz gerekir. Risk mi alacaksınız? Veya blöflerle ilerleyerek dikkatlice hazırladığınız planı mı izleyeceksiniz? Şehrinizin kaderi sizin ellerinizde!

Orjinal ‘Capital Lux’ oyununun lisanslı Türkçe versiyonudur.

  • 2-4 Kişilik
  • 30 dk.
  • 10+ Yaş

Otokrat oyununu hemen buradan satın alabilirsiniz.


Patika

Patika yine geçen sene tanışıp çok beğenerek yelpazemize kattıklarımızdan. Oyunda amaç şehirlere ve çiftliklere en çok üzüm taşıyabilen oyuncu olmak. Oyunda her tur bir yol kartı çekiliyor ve herkes kendi haritasında istediği kareye bu yolu çiziyor. Herkese aynı yollar verilmesine rağmen, oyuncuların izlediği farklı stratejilerden ötürü herkesin haritası ve puanı farklı oluyor. Bizim baskımızda oyunun tasarımcısı ile birlikte oyuna derinlik katması için düşündüğümüz sıradışı olaylar paketi ve ek olarak 2 yaz-sil harita mevcut. Keyifli bir aile / strateji oyunu.

Stratejini Belirle – Yolunu Yap – Üzümleri Topla!

Patika oyununda amacınız şehirlere en çok üzüm taşıyan tüccar olabilmek. Yolculuğunuz biraz zorlu geçecek çünkü rakipleriniz de sizinle aynı amaca ve hatta aynı patikalara sahip. Ancak herkes stratejisini belirleyerek, kendi yolunu kendi çizecek!

Oyuna derinlik katan sıradışı olaylar ve rastgele şehirler ek paketi ve ek 2 harita ana oyunla birlikte!

Orjinal ‘Avenue’ oyununun lisanslı Türkçe versiyonudur.

  • 1 – 8 Kişilik
  • 30 dk.
  • 8+ Yaş

Patika oyununu hemen buradan satın alabilirsiniz.


Truva

Truva, ünlü tasarımcı Reiner Knizia’ya ait bir kart oyunu. Kutu oyunu dünyasındaki en başarılı 2 kişilik oyunlardan bir tanesi. Oyunda 9 farklı cephede 3’lü kart formasyonları oluşturuluyor ve 9 cepheden yan yana 3’ünü veya toplamda 5 cepheyi alan oyuncu oyunu kazanıyor. Oyun basit ve derinliği fazla. Tekrar oynanabilirliği çok yüksek. Taktik kartları ek paketi ana oyuna dahil. 2 kişilik, strateji seven dostlarımıza öneririz.

Binlerce yıl önce gerçekleşen, sonrasında dilden dile dolaşan hatta destanlaşan; tarihin belki de en spektaküler savaşı…

Şüphesiz bu savaşın esas kahramanları, her iki tarafın komutanları olan Achilles ile Hector’dur. Çünkü her ikisi de, cesaretlerinin yanı sıra geliştirdikleri taktiklerle, savaşı bizzat cepheden yönetmişlerdir.

Truva oyununda amacınız çarpıştığınız 9 cephede olabildiğince iyi savaş formasyonları oluşturarak rakibinizi alt etmek. İlk olarak yan yana 3 cepheyi kazanan veya toplamda 9 cephenin 5’ini kazanan oyuncu zafere ulaşır.

Orta cephelerde üstünlük sağlamaya çalışmak, yan cepheleri ele geçirmek ya da rakibin hamlesini görene kadar beklemek… Şimdi, vakit kaybetmeden düşünmeye başlayın… Doğru zamanda doğru hamleyi yapın ve Truva savaşının heyecanını yaşayın!

Cephelerdeki savaş seyrini değiştirebilen Taktik Kartları ek paketi de bu kutunun içerisinde!

Orjinal ‘Battle Line’ oyununun lisanslı Türkçe versiyonudur.

  • 2 Kişilik
  • 30 dk.
  • 8+ Yaş

Truva oyununu hemen buradan satın alabilirsiniz.


Kayıp Diyarlar

Kayıp Diyarlar fantastik temalı, başarılı bir alan kontrol oyunu. Turunuzun başında satın aldığınız kartların size getirdiği tek seferlik ve kalıcı yetenekleri var. Aynı zamanda kartlar birbiriyle kombinasyonlara girerek oyun sonunda size puan sağlıyor. Dolayısıyla en geniş coğrafyaya hakim olmanın yanı sıra biriktirdiğiniz kartlar da önem arz ediyor. Ana oyunda bulunan 4 mini ek paketle oyuna derinlik katabilirsiniz. Strateji seven dostlarımıza öneririz.

Kayıp Diyarlar’ın fantastik dünyasında yerinizi alın!

Kayıp Diyarlar’da; gizemli tapınaklar, lanetli kaleler, kadim anka kuşları, gece hidraları, dağ cüceleri ve ejderhalar gibi bir çok fantastik yaratık ve yapıyla karşılaşacaksınız.

Kayıp Diyarlar’a hükmedebilmek için ordularınızı keşfedilmemiş topraklara sürerek, şehirler kurup yeni bölge ve adaları ele geçirmeniz veya rakiplerinizle çarpışarak işgal etmeniz gerekiyor. En geniş coğrafyaya sahip olmanın yanı sıra, Kayıp Diyarlar’da karşınıza çıkacak olan fantastik yaratıklara ve yapılara sahip çıkmayı da göz ardı etmemelisiniz.

Modüler haritalar her oyununuzu farklılaştırmanızı sağlayacak ve bu kutuya dahil olan 4 mini ek paketle Kayıp Diyarlar oyunlarınıza derinlik katacaksınız.

Şimdi birliklerinizi konuşlandırın, stratejinizi belirleyin ve elde ettiğiniz güçle topraklarınızı genişleterek krallığınızın Kayıp Diyarlar’a hükmetmesini sağlamak üzere maceraya atılın!

Orjinal ‘Eight Minute Empire – Legends’ oyununun lisanslı Türkçe versiyonudur.

  • 2 – 4 Kişilik
  • 35 dk.
  • 8+ Yaş

Kayıp Diyarlar oyununu hemen buradan satın alabilirsiniz.

 

Bu harika oyunları hem kolay bulmamızı sağlayan hem de dilimize kazandıran NeoTroy Games’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Siz de bu oyunları koleksiyonunuza katın, sıkıldıkça oynayın. Herkese iyi ve eğlenceli oyunlar!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.