Haberler

Moskova’da Yetkililer, Aşı Yaptırma Oranlarını Artırmak İçin Vampirlere Başvurdu

Aşı karşıtlarının arttığı bir dönemde Rusya’nın başkenti Moskova’nın sağlık biriminden yetkililer, ebeveynleri çocuklarının aşılarını yaptırmaya teşvik etmek için vampirlerden yardım aldı.

Moskova Sağlık Koruma Departmanı’nın yayınladığı bir videoda, uzun saçlı erkek bir vampirin kızıyla beraber doktora gittiği görülüyor. Baba vampir doktora, kızının, “aşıları yapılmamış birisinin kanını içmesinin güvenli olup olmadığını,” soruyor.

Doktorsa buna cevaben kan içmemenin daha iyi olacağını söylemeyi ihmal etmiyor ve ekliyor: “Aşılanmamış birisinin kanı çok tehlikeli olabilir.” Daha sonra da çocuklara aşı yaptırmanın faydalarını sıralıyor.

YouTube player

Erkek vampir de doktorun anlattıkları karşısında, “Yani bazı ebeveynlerin çocuklarını aşılatmamasının sebebi bu mu? Aşıya, çocuklarını ısırmamıza engel olmak için mi karşı çıkıyorlar?” diyor.

Söz konusu videonun yayınlanması, Moskova’nın sağlık yetkililerinin, aşılanma oranını artırmanın yollarını aradığı bir döneme denk geliyor. Şehrin sağlık komitesinin başkanı da dahil olmak üzere yerel milletvekilleri perşembe günü aşı yaptırmanın zorunlu hale getirilmesini önermişti.

Kaynak: Moskova Sağlık Departmanı, SputnikNews

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.