Haberler

Marvel RPG El Değiştirdi!

Marvel Logo

Marvel evrenini seven rol yapma oyuncularına bir gelişmeden bahsedeyim.

Marvel RPG oynayanlar pek çok farklı sistem denemiş olmalılar. Bunun sebebi de Marvel evreninin sürekli farklı sistemlerde çıkması. Önceleri TSR ve Wizards of the Coast tarafından geliştirilen sistem daha sonraları Marvel Entertainment tarafından devam ettirildi. Fakat bu sırada oyun sistemlerinde pek çok değişiklik yaşandı ve bu durum da Marvel oyuncularını böldü. Eski sistem, yeni sistem derken bir de süreç içerisinde Marvel evreninin de değişmesi işleri iyice içinden çıkılmaz bir hale soktu.

MWPTüm bu olaylar yaşanırken son dönemlerde Ejderha Mızrağı ve Ölüm Kapısı gibi pek çok önemli serinin yazarı olan Margaret Weis ile yaptığım konuşmalarda “GenCon’da güzel bir sürprizimiz var” diyordu. İşte bu sürpriz dün açıklandı. ENnie Awards’ta da Smallville sistemi ile ödül alan Margaret Weis Productions‘ın, Marvel Rol Yapma Sistemi‘nin yeni yayıncısı olduğu duyuruldu.

Lisans sözleşmesi Şubat 2012’de başlayacak ve ilk yıl içerisinde toplam olarak 16 kitap yayınlanacak. İlk kitabın ise Civil War olması bekleniyor. Bununla birlikte oyun sistemi de yeniden değişiyor fakat iyi haber, MWP tarafından geliştirilmiş olan Cortex sistemi ve Margaret Weis tarafından eklenen birkaç ufak eklentiyle oyunu öğrenmek 5-10 dakika arasında sürecek. Bu da hem eski oyuncuların bu sisteme geçmesini hem de Marvel RPG’nin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilir.

Sistemde Marvel evrenindeki karakterlerin oynanması sağlanabilirken aynı zamanda yeni karakterler yaratmak da mümkün olacak.

İlk fırsatta Cortex sistemiyle Marvel oynamak için heyecanlanıyorum.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.