Haberler

MangAnime Türkiye’nin Film Gösterimleri Devam Ediyor

manganime-turkiye-banner

mangAnime Türkiye sitesinin, Haziran’a kadar her ayın ikinci Cumartesi günü düzenlenecek anime film gösterim ve atölye çalışmaları devam ediyor.

Etkinlik dizisinde her ay önemli bir anime film klasiği gösteriliyor ve ardından da çözümlemesi yapılıyor. Atölye bölümlerinde filmlerin yapımından, konularından, temalarından, hikayelerinden, karakterlerinden ve çeşitli ayrıntılarından bahsediliyor. Tasarım Atölyesi Kadıköy’de düzenlenecek olan her atölye sonunda yapılacak çekilişlerde, etkinliğe katılanlar arasından bir kişi, Kuzgun Çizgi Roman Evi’nin hediyesi olan bir Türkçe manga seti kazanacak.

ninja-scroll

Etkinlikler tüm sinema ve anime meraklılarına açık ve ücretsiz, tüm etkinlikler için başlangıç saati 13:00, bitiş saati 17:00. Gösterilecek bütün filmler Japonca seslendirmeli ve Türkçe altyazılı olacak. Nisan-Haziran arası etkinliklerin tarihleri aşağıdaki gibi:

  • 9 Nisan 2016, Cts. / Summer Wars (Burak N. Aydın, Merve Çay)
  • 14 Mayıs 2016, Cts. / Ninja Scroll (Merve Çay, Bülent Tellan)
  • 11 Haziran 2916, Cts. / Escaflowne: The Movie (Burak N. Aydın, Merve Çay, Bülent Tellan)

Yer: Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK)
Rasimpaşa Mah. Duatepe Sok. 61, Kadıköy, 34722 / İstanbul


9 Nisan Cumartesi tarihli üçüncü etkinlikte, sanal gerçeklik temasının eğlenceli şekilde işlendiği Summer Wars filmi konu alınacak.

Summer Wars

summer-warsYıl: 2009

Süre: 113 dk.

Dil: Japonca seslendirme, Türkçe altyazı

Tür: Bilimkurgu, Komedi

Yapım: Madhouse

Yönetmen: Mamoru Hosoda

Orijinal Hikaye: Mamoru Hosoda

Senaryo: Satoko Okudera

Müzik: Akihiko Matsumoto

Karakter Tasarım: Masaru Hamada, Mina Okazaki, Takashi Okazaki, Yoshiyuki Sadamoto

Matematik dehası lise öğrencisi Kanji Koiso’nun yazı çok sıkıcı geçmektedir. Ta ki bir üst sınıf öğrencisi Natsuki Shinohara onu Ueda’ya, ailesinin yanına götürünceye kadar. Natsuki’nin nenesinin 90. yaşgününü kutlama hazırlıklarına karışan genç adam, birden bire kendini büyük bir krizin merkezinde bulur. Milyonlarca üyesi bulunan dev sanal gerçeklik dünyası OZ, gizemli bir hacker’ın saldırısına uğramıştır. Bunun sonucunda tüm Japonya’da günlük hayat altüst olur. Peki bu kaosun sorumlusu, gerçekten de ana sistem şifresini çözmeyi başarmış Kanji mi? Yoksa arka planda başka işler mi dönüyor?

Summer Wars anime film gösterim ve atölyesi için Facebook etkinlik sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


mangAnime Türkiye, 2015 yılı Aralık ayında anime ve manga severleri bir araya getirmek için yayına başlayan bir internet sitesi. Kısa zamanda hızla büyüyen ve yakaladığı gelişim ivmesini sürdüren mangAnime Türkiye, bir yandan Japon animasyonu ve çizgi romanı ile ilgili son gelişmeleri takipçileri ile paylaşırken, diğer yandan inceleme ve tanıtım yazıları ile manga ve anime dünyasının nabzını tutuyor. Türkiye’de manga ve anime denince akla gelen her şeyin bir arada okurlara sunulduğu sitede; ayrıca bilgisayar oyunları, anime ve manga kökenli figürler, Japonya ve Japon kültürü hakkında da birbirinden eğlenceli ve bilgilendirici içerikler yer alıyor.

mangAnime Türkiye - Anime Gösterim ve Atölye - etkinlik afis

Kendileri de anime ve manganın büyülü dünyasında zaman geçirmekten keyif alan mangAnime Türkiye ekibi, düzenledikleri anime gösterimleri, film okuma atölyeleri ve benzeri etkinliklerle heyecanlarını geniş bir grupla paylaşmayı hedefliyor.

MangAnime sitesini Facebook ve Twitter‘dan da takip edebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.