Haberler

Lucasfilm’in Singapur’daki Yeni Merkezi Kapılarını Açtı

lucasfilm-singapur-banner

Lucasfilm’in Singapur’daki yeni merkezini görünce çok şaşıracaksınız. Binanın yapımında Jawaların kullandığı Sandcrawler tasarımı seçilmiş.

Umuyoruz içinde işe yaramayan droidler, çöp teknolojiler ve ne dediği anlaşılmayan Jawalar yoktur!

George Lucas, 2011 yılında Singapur’da Lucasfilm için bir merkez kuracağını söylemişti. Singapur’da yapılacak olan merkezin ne işe yarayacağını düşünebilirsiniz. Ama tasarımında Sandcrawler kullanılması, onu ilgi çekici kılıyor.Sancrawler Star Wars

Star Wars: A New Hope filminde gördüğümüz Jawaların kullandığı devasa yürüyen kalelere Sandcrawler deniliyor. Yıldız Savaşları tarihine göre bu devasa mobil araçlar, Czerka Corporation tarafından maden çıkartmak ve toplamak amacıyla Tatooine gezegenine indirilmişti. Ancak işlerin kesat gitmesi yüzünden, Czerka Corp. buradaki çalışmalarını iptal ederek, apar topar gezegenden ayrılmıştı.

Sağda solda bırakılan Sandcrawlerlar süre içerisinde Jawa’ların evi ve kalesi haline geldi. Tatooine’nin uçsuz bucaksız çöllerinde gezinenen bu devasa kaleler içerisinde, teknoloji adına ne ararsanız bulabilirsiniz. Tabii bulduğunuz cihazın çalışıp, çalışmadığı ayrı bir konu.

Sandcrawler’ı hatırlattığımıza göre haberin başlığına geri dönelim. George Lucas, Sandcrawler’a benzeyen yeni binasını Singapur’da resmi olarak açtı. Bina yaklaşık 22.500 m2‘lik bir alana yayılmış.

Sandcrawler Bina

Singapur’daki Lucasfilm karargahı, bilgisayar animasyonları konusunda çalışmalarını sürdürecek. Bina içerisinde ayrıca Industrial Light & Magic kanadı da bulunuyor. Lucasfilm başkanı Kathleen Kennedy’nin açıklamasına göre bu kanat şimdiden Transformers 4 ve Avengers 2 filmleri için çalışmalarına başladı.

Binanın yapısı Yıldız Savaşları’na aşina olmayanların anlamayacağı, sürreal bir çalışma olarak gelebilir. Ama işin özünde içinde ufak sarı gözlü Jawa’ların çalıştığı bir teknoloji karargahı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.