Haberler

LEGO’dan Bir Klasik Video Oyunu Seti Daha: Pac-Man Arcade Geliyor!

LEGO markası son yıllarda elini attığını kültleşmiş video oyunları markalarına bir yenisini daha ekledi. Mario ve Sonic setlerinin ardından, Icons başlığı altında Pac-Man Arcade makinesinin seti duyuruldu.

Kendi özel serilerinin popülerliği bir kenara dursun, LEGO’nun lisanslı ürünler için yaptığı çalışmalar, bu hobiye aşina olmasanız bile avuçlarınızın kaşınmasına sebep olabilir. Nintendo ile yapılan Mario lisans anlaşmasının ardından, SEGA ile de Sonic için anlaşmışlardı. Şimdi ise Bandai Namco ile lisans anlaşması yaparak kültleşmiş Pac-Man karakterini LEGO dünyasına getirecekler.

Tam adıyla PAC-MAN Arcade olarak duyurulan set Icons başlığı altında yayınlanacak. 10323 kod numaralı set tam olarak 2651 parçadan oluşacak. Pac-Man’in “atari salonları” dönemini yansıtacak set, bir arcade makinesinin belli oranda küçültülmüş hali olarak gelecek. Ayrıca set içerisinde de bir adet özel mini figür yer alacak.

İlgili Makaleler

Set hareketli bir yapıya sahip olacak. Tanıtım videosu belki kafa karışıklığına neden olmuş olabilir ama tam olarak oynanabilir bir set değil. Pac-Man karakteri daha önceden belirlenmiş bir rotayı takip ederek arcade makinesinin ekranında hareket etmesi sağlanacak. Daha öncesinde 71374 kod numaralı Super Mario Nintendo Entertainment System seti için de benzer bir mekanizma kullanılmıştı.

Pac-Man Arcade Seti Ne Zaman Çıkacak?

Pac-Man Lego seti oynanabilir bir set olarak değil de, sergilenmek üzere hazırlandığı bariz. Zaten Icons alt grubu da genellikle sergilenen setleri içeriğine alıyor. 32x25x17 cm boyutlarındaki set için meraklıların şimdiden raflardaki yerlerini hazırlaması gerekiyor. Çünkü çıkış tarihi de pek yakın.

Pac-Man Arcade seti 4 Haziran tarihinde çıkış yapacak. Avrupa satış fiyatı 269 Euro olarak belirlenen setin Türkiye’ye ne zaman geleceği, fiyatının ne olacağı da henüz muamma. LEGO Türkiye‘nin son dönemde yaptığı peşpeşe zamlardan ve ürün kıtlığından sonra benim en iyimser tahminim yaz sonlarına doğru ülkemize gelecek olması.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.