Haberler

John Hurt’e Şövalyelik Unvanı Verildi

john-hurt-banner

Fantastik ve bilimkurgu türündeki yapımlarda canlandırdığı karakterler ile hafızalara kazınan ünlü aktöre, şövalyelik unvanı verildi. 74 yaşındaki efsanevi aktör artık Sir John Vincent Hurt olarak bilinecek.

1961 yılından bu yana yüzlerce yapımda rol alan John Hurt’ü hangi karakteriyle size aktarabilirim bilmiyorum. O kadar fazla var ki! Ama fantastik ya da bilimkurgu filmleriyle ilgileniyorsanız, mutlaka rol aldığı bir yapıma rastlamışsınızdır. Ünlü aktör, girdiği her karaktere ayrı bir ruh katmıştı.

Türkiye’de fazlasıyla tartışmaya yol açan Geceyarısı Ekspresi filminde canlandırdığı Max karakteri ile üne kavuşmuş, sonrasında da birçok filmde baş rolü kapmaya başlamıştı. Alien, The Elephant Man, Nineteen Eighty-Four, Spaceballs, Contact, Harry Potter, Hellboy, V for Vendetta, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, Outlander ve son olarak Doctor Who’da önemli karakterlere hayat verdi.

john-hurt-1984

John Hurt sadece gözükmekle kalmayıp, kendine has tonuyla da birçok seslendirme yaptı. Lord of the Rings çizgi filminde Aragorn’u seslendiren Hurt birçok belgeselin yanı sıra, Dogville ve Merlin gibi yapımlara da sesiyle katkıda bulundu.

Sanat bölümü okurken son anda drama alanına geçiş yapmaya karar veren John Hurt, adeta bu tarz filmlerin aranan aktörü haline gelmiş. İyi ki de böyle bir karar vermiş. Çünkü sadece çektiği dram filmleriyle değil, diğer yapımlarıyla da herkesin aklına kazınmış bir aktör haline geldi.

Her ne kadar bu yazdıklarımız ona ulaşmayacak olsa da, Frpnet ailesi olarak, John… Öhöm! Sir John Hurt’ü şövalyelik unvanı için tebrik ederiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.