Haberler

Jeff Bezos’un Uzay Yolculuğu İlklere Sahne Olacak

Dünyanın en zengin iş adamlarından ABD’li milyarder Jeff Bezos‘un girişimi olan Blue Origin‘in ilk insanlı uzay seyahati ilklere sahne olmaya hazırlanıyor. Uçuşta Bezos’a dünyanın en yaşlı ve en geç astronotları eşlik edecek.

Dünyanın en zengin iş adamlarından ABD’li milyarder Jeff Bezos‘un girişimi olan havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin, 20 Temmuz’da New Shepard adlı uzay aracı ile ilk insanlı uzay seyahatine çıkmaya gün sayıyor. Bezos ve kardeşinin katılacağı uzay uçuşu ilklere sahneye olmaya hazırlanıyor. Şirket tarafından daha önce yapılan açıklamada, yolculuğa onur konuğu olarak ABD’li 82 yaşındaki kadın pilot Wally Funk‘ın davet edildiğinin bildirilmesinin ardından 18 yaşındaki Oliver Daemen isimli bir gencin de uçuşa katılacağı aktarıldı.

Jeff Bezos ve Wally Funk

Somerset Capital Partners CEO‘su Joes Daemen‘in oğlu olan şanslı genç, halka açık bir müzayede 28 milyon dolarlık kazanan teklifin sahibinin uçuştan çekilmesi ile ikinci sıradaki babasını yerine uçuşa katılacak.

Oliver Daemen

Yolculuğun başarılı olması halinde Funk şu ana kadar uzaya çıkan en yaşlı astronot, Daemen ise uzaya çıkan en genç astronot olarak tarihe geçecek. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ve ABD Hava Kuvvetleri ise, Dünya’dan 80 kilometre yükseğe uçan herkesi astronot olarak tanımlıyor.

Şirket, seyahat ile Dünya yüzeyinden 100 kilometreden yükseğe çıkmayı planlıyor. Uzay aracı, yaklaşık 10 dakika sürecek olan uzay seyahatinin ardından paraşüt yardımı ile Dünya’ya dönecek.

Öte yandan Uzay aracı üreticisi ve uzay turizmi şirketi olan Virgin Galactic‘in sahibi İngiliz işadamı Richard Branson, 11 Temmuz’da 6 kişilik bir ekip ile VSS Unity adlı uzay aracı dünyadan 88 kilometre yükseğe çıkmıştı. Uzay seyahatinin başarılı geçmesinin ardından Branson, uzaya çıkan ilk milyarder unvanını almıştı.

Kaynak: İHA

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.