Haberler

Jeff Bezos, Uzaya Gidiyor!

Dünya’nın en zengin insanlarından biri olan Jeff Bezos, kendi şirketi Blue Origin‘in reklamını yapmak adına uzaya çıkıyor.

Uzay yolculukları da artık yavaştan özel sektörün kontrolüne girmeye başladı. Bildiğiniz üzere bir tarafta Elon Musk, diğer tarafta Jeff Bezos, çeşitli alanlarda uzay yarışına girişmiş konumdalar. Elon Musk, tekrar kullanılabilir roket teknolojisi üzerinde çalışırken, Bezos ve kurduğu Blue Origin ise işin ticari-turistik tarafına bakıyor.

Blue Origin, aslında yeni bir firma değil. 2000 yılından beri aramızda ve Elon Musk’ın SpaceX firması gibi tekrar kullanılabilir fırlatma roketleri üzerinde çalışıyor. Blue Origins, uzaya olan sivil erişimi aşmak için uzun yıllardır çalışmalarına devam ediyor. Bu alanda da öncü firmalardan biriydi.

Jeff Bezos, Blue Origin’in uzaya gerçekleştireceği ilk insanlı uçuşa yolcu olarak katılacağını açıkladı. Ona bu yolculukta kardeşi eşlik edecek. Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda, “Beş yaşımdan bu yana uzaya gitmeyi hep hayal etmişimdir. 29 Temmuz tarihinde, kardeşimle birlikte bu yolculuğa sonunda çıkacağız” yazısına yer verdi.

Bu yolculuklar tabii tahmin ettiğiniz üzere pek de ucuz değil. Açık artırma usulü ile geçen ay içerisinde Blue Origin biletleri satılmıştı. İlk aşama içerisinde 136 ülkeden, 5.200 kişi yolcu olmak için teklif vermişti. İkinci aşama açık artırma biletlerin satışı ise 12 Haziran tarihinde sona erdi.

Blue Origin, içerisindeki sivil yolcularıyla beraber 20 Temmuz 2021 tarihinde 100 kilometre irtifaya çıkıp yörüngealtı gezisini yapacak.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.