Haberler

Invisible Sun’ın Kickstarter Sayfası Açıldı

invisible-sun-banner

Monte Cook Games’in yeni sistemi Invisible Sun için Kickstarter sayfası açıldı. Biz de oyun hakkındaki ilk detaylara ulaşmış olduk.

Monte Cook Games son yıllarda çıkardığı oyunlarla adından sıkça söz ettiriyor. Numenara ve Strange gibi iki ağır topa sahip olan firma, bu sistemlerle de bolca ödül toplayıp oyuncuların kalbini fethetmişti. Şimdiyse yepyeni bir sistem ile oyunculara ilk defa tadacakları bir tecrübe sunacaklar.

İlgili Makaleler

Geçtiğimiz hafta resmen duyurulan Invisible Sun, 15 ağustos tarihi itibariyle Kickstarter’a da giriş yaptı. Hem de bomba gibi bir giriş yaptı. İlk yarım saat içerisinde 210.000 dolarlık bütçenin 60.000 dolarlık kısmını topladılar. Şu anda 150.000 dolar sınırını geçmiş durumdalar. Bir iki güne kalmadan da istedikleri bütçeyi toplamış olacaklar.

invisible-sun-gorsel-001

Gelelim Invisinle Sun’ın içeriğine. Monte Cook Games yine içeriği oldukça kuvvetli olan bir oyun ile karşımıza çıkıyor. Oyuncular gerçeklik ve hayal dünyası arasında geçiş yapabilecekleri sınırları olmayan bir sistemle tanışacaklar. Shadow adı verilen diyarın kokuşmuş gerçekliğinden sıyrılıp bugüne kadar hayal ettikleri karakterleri yaratabilecekler. Daha önce deneyimleyemedikleri bir atmosferin içine atılıp sürreal maceralara koşacaklar.

Sistemin türünü anlatabilecek en iyi kelime de bu sanırım: Sürreal. Fantazyanın çok fazla işlemediği bir konuya el atan Invisible Sun ile büyü gerçekten büyüsel olacak. Oyuncular için belirli sınırlar olmayacak. Oyun yöneticisi “Bunu nasıl yapacaksın?” diye sormak yerine “Bunu yaparken arkasındaki gizemi nasıl ortaya çıkaracaksın?” gibi sorular soracak.

YouTube player

Monte Cook Games, modern dünyanın getirilerinin ve götürülerinin farkında. Hazırladıkları sistemin oyuncu ve oyun yöneticisinin rahatlığını düşünerek inşa ettiklerini belirtiyorlar. Eskisi gibi her hafta oturumlar yapılamıyor. Invisible Sun sayesinde tek kişilik senaryolarınızı oluşturabileceksiniz. Hatta internet üzerinden de rahatlıkla oynama imkanınız olacak.

Sistem elbette belli mekaniklere dayanacak. Ama sınır oyuncuların hayalgücü olacak. Bu sayede kesip biçmekten bıkmış oyuncu tayfası için daha derin hikayeler yazılacak. Oyun yöneticisi tek düze hikaye anlatmak yerine anında karakterin geçmişine dönüş yapıp olayları oradan devam ettirebilecek. İsterse bir anda geleceğe de bakış atabilecek.

invisible-sun-kutu-icerigi

Oyuncular Actuality (Gerçeklik) adı verilen dünyada imkansızı imkan haline getirebilecekler. Dilerlerse çok sıradan karakterler oynayıp gerçekliğe olan etkilerini yavaşça artırıp her şeyi sıfırdan yaratabilecekler. Monte Cook Games’in oldukça iddialı geldiklerini söylemem gerek.

Invisible Sun’ı sadece mekanikleri ve hikayesi farklı kılmıyor. Sistem kitapçığı yerine bir kutu ile oyunculara sunulacak. İçerisinden kartlar, tokenlar, haritalar, not defteri, oyun sistemleri için farklı kitaplar ve hatta ufak bir heykelcik bile çıkacak.

the-invisible-sun-gif

Yani anlayacağınız Invisible Sun tek bir oyuncunun satın alıp da koleksiyonunun arasına katacağı bir sistem değil. Uzun zamandır birlikte olan oyun grubunuzla ortaklaşa girişeceğiniz devasa bir başyapıt olacak.

Sistem Kasım 2017 tarihinde piyasaya çıkacak. Kickstarter sayfasına göz atmanızı tavsiye ediyorum. Ancak destekçi olmanız konusunda bazı çekinceleriniz olabilir. Çünkü en az 197 dolarlık destekçi kampanyasına katılmanız gerekiyor. Ama yok ben bu işe girişirim diyorsanız, tam da aradığınız sistem bu olabilir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.