Haberler

İnternet Dünyasında SEO ile Daha Fazla Görünür Olun

Dijital pazarlamanın hayatın her alanında yaygınlaşması ile birlikte, birçok kavramda kullanıcıların hayatında daha fazla yer edinmeye başladı. Bunlardan bir tanesi de SEO kavramı. Seacrh Engine Opitimization kavramlarının kısaltması olan SEO, ‘Arama Motoru Optimizasyonu’ olarak tanımlanmaktadır.

Dijital pazarlamanın hayatın her alanında yaygınlaşması ile birlikte, birçok kavramda kullanıcıların hayatında daha fazla yer edinmeye başladı. Bunlardan bir tanesi de SEO kavramı. Seacrh Engine Opitimization kavramlarının kısaltması olan SEO, ‘Arama Motoru Optimizasyonu’ olarak tanımlanmaktadır.

SEO’yu kimler, neden kullanır?

En basit tanımı ile Google, Yahoo, Bing gibi arama motorlarında kullanıcıların daha üst sıralarda yer almasını sağlamak için yapılan aktivitelerin bir bütünü olarak kabul gören SEO, reklamlardan ziyade, organik arama sonuçlarında görülmek üzere yapılmaktadır.

Modern flat design isometric illustration of Seo Optimization. Can be used for website and mobile website or Landing page. Easy to edit and customize. Vector illustration

SEO, büyük KOBİ işletmelerinden, küçük butik işletmelere kadar internette daha fazla görünür olmak ve satış gelirini artırmak için birçok kişinin başvurduğu bir yöntemdir. Özellikle Google ara botları, bir aramada öncelikli olarak en alakalı siteleri ilk sıralarda kullanıcıların karşısına sunmaktadır. İnsanların arama sonuçlarında en çok ilk sıralara baktıkları düşünüldüğü zaman, SEO çalışmalarının ne kadar önemli olduğu daha fazla anlaşılmaktadır.

SEO nasıl yapılır?

Dijital pazarlamanın bir parçası kabul edilen SEO için, literatürde site içi ya da site dışı  olmak üzere SEO çalışmaları ikiye ayrılsa da teknik ve yerel SEO çalışmaları da mevcuttur.  

Öncelikli olarak ilgili anahtar kelimeler internet sayfasına entegre edilmelidir. Başlık ve başlığın hemen altında bulunan kısa metin (Meta açıklaması) mutlaka yapılmalıdır. Kullanıcı dostu içerikler eklenmelidir. Bu noktada, metinlerinizin yazım ya da imla hatasından arınmış olması son derece önemlidir. Bu konuda iyi bir metin yazarından destek almanız siteniz için daha kaliteli olacaktır.

URL’nizi mümkün olduğu kadar kısa ve öz tutmalısınız. Yine web sitenizin içeriğini oluştururken, resimlerden de yararlanmalı, kullandığınız resimlerinin sitenizin hızını düşürmemesine dikkat etmelisiniz. Bu da sizin gerilere düşmenize neden olabilir.

Web sitenizin mobil uyumlu olması şart mı?

SEO çalışmaları kapsamında, siteniz içerisinde oluşturduğunuz metinlerinize, daha önce benzer konularda hazırladığınız içerikler vermeniz sitenizin sıralamadaki yeri noktasında etkili bir girişim olacaktır. Kullanacağız web sitesi alt yapınızı iyi seçmeli, setinizin hızını düşürmemelisiniz. Sürekli hata kodu veren bir sitenin arama botlarını algoritmasından kaçmayacağını unutmamalısınız.

Site alt yapısı noktasında dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da, web sitenizin mobil uyumlu olmasıdır. İnsanların günlük hayatlarının büyük bölümünde cep telefonlarını kullandıkları ve internet kullanımlarında cep telefonlarının daha aktif olduğu düşünüldüğünde, sizin de sitenizin mobil uyumlu olması, size artı değer kazandıracaktır.

Sitenizin tanıtımını nasıl yapabilirsiniz?

SEO çalışmalarında site için SEO çalışmaları kadar, site dışı çalışmaları da arama botları tarafından dikkat edilen bir husustur.

Bu bağlamda, sitenizin içeriğinin paylaşılabilir nitelikte olması, sayfanızın başka mecralarda görüntülenmesi, arama botları tarafından önemlidir. İçeriğinizi pazarlamanız, sosyal medyalarda sitenizin ya da ürünlerinizin tanıtımlarını yaparak, buradan insanların sitenize gelmesi ve oluşturulacak trafik, site artı değer katacaktır. Yine misafir yazarlara sitenizde içerikler yazdırmanız ve forum sitelerinde sitenizin reklamının yapılarak, buralardan insanların sitenize geri dönüşler yapması backlinkler sizin site puanınızı yükseltecektir.

Kısacası sitenizin pazarlamasına daha fazla önem vermeniz ve site dışından gelecek tıklamalar ile görünürlüğünüzü artırmanız gerekmektedir.

Gerek site içi gerekse de site dışı SEO çalışmalarını büyük bir titizlik ve gayretle gerçekleştirmeniz halinde, arama motorlarında ilk sıralarda görünecek ve yapılacak geri dönüşler ile istediğiniz büyümeyi yakalayabileceksiniz.

Dünyanın birçok ülkesinde yayın yapan, kullanıcılarına SEO konusunda uzman destek sağlayan Whitepress portalı da sitenizin içeriklerinin sağlanmasından, sitenizin Türkiye ve dünya çapında paylaşımını yaparak yüksek potansiyelli yayıncılara ulaşmanıza kadar birçok konuda en büyük destekçiniz olacaktır.  

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.